Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val   A panino olasz szó, magyarul péksüteményt jelent, és a többes száma a panini. Eredetileg olasz szendvicsféleség, de ma már több országban elterjedt. Olaszországban a panino szendvicset általában zsemléből vagy kis cipóból készítik (ezek olasz megfelelői a ciabatta vagy a rosetta). A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és…

Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois avagy  a csőben sült gratin burgonya titkos lépései   Olyan jól áll neki az egyszerűség Vékony szeletekre vágott burgonya, tejszín, só, bors, vaj: csak öt összetevő alkotja a hagyományos gratin dauphinois-t. Pár kis eltérés azonban megengedett: a tejszínt gyakran keverik a tejjel, amikor az nagyon sűrű, így a krumpli könnyen meg tud főni…

Gofri Fenomenale baconnal

Gofri Fenomenale baconnal A gofri sós változatban is elkészíthető! És igen, a Nutella vagy lekvárral rendelkező klasszikus gofri helyett válasszon egy receptet, amelyet aperitifként vagy előételként zöld salátával szolgálhat fel. Ezek a bacon szalonnás és Cervinus sajtos gofrik rendkívül ízletesek és rendkívül finomak. Néhány perc alatt elkészíthetők, és örömet szereznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ez…

Gnocchi paradicsomszósszal és sajttal

Gnocchi paradicsomszósszal és sajttal   A gnocchi az olasz konyha egyik kedvelt tésztaféléje. Hagyományosan lisztből, tojásból, sóból és burgonyából készül az alaptésztája. A „gnocchi” elnevezés az olasz „nocchio” szóból származik, amely „csomót” vagy „ujjpercet ” jelent, utalva a tészta sodrásával és formázásával elért jellegzetes formára. Miután a gombócokat megformázták, gyakran villához vagy egy tradicionális gnocchi-deszkához…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…

Frittata articsókával és sajttal

Frittata articsókával és sajttal   Minden háziasszonynak gondot jelenthet, hogy esténként egy fárasztó nap után mit készítsünk, vagy reggel, amikor sietnünk kell?! A frittata egy tojáslepény, egy nagyon laktató olasz étel, amit sütőben készítenek el, de serpenyőben sem szükséges megfordítani. Kicsit az omletthez hasonlít. Mi egy olyan formáját ajánljuk a figyelmetekbe, amely elegáns, könnyen elkészíthető és ízletes:…

Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept     Ha egy csodálatos ízvilágú ételre vágynátok, és ha szeretitek az igazán intenzív ízű, illatú sajtot, mint a Cervinus sajtcsalád 5 hónapos érlelésű  Cervinus Fenomenale sajtja és húst is kedvelitek, akkor tiszta szívből ajánljuk ezt a receptet nem fogtok csalódni benne. 55 perc könnyű 730 kcal/fő…

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával-Szoky konyhája

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával Szoky konyhája   Utazni nem csak nyáron mehetünk, hanem tavasszal és ősszel is kitűnő kiránduló idő lehet, és utazáskor mindig, megéhezünk. A legjobb az otthoni szendvics, amely tárháza kifogyhatatlan. Szoky is rengeteg receptet ismer, sok-sok kedvenc alapanyaggal, bármilyen kenyérrel, kiflivel, zsömlével, ciabatta-val, baguette-el stb. Két alap…