Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával

Szoky konyhája

 

Utazni nem csak nyáron mehetünk, hanem tavasszal és ősszel is kitűnő kiránduló idő lehet, és utazáskor mindig, megéhezünk. A legjobb az otthoni szendvics, amely tárháza kifogyhatatlan. Szoky is rengeteg receptet ismer, sok-sok kedvenc alapanyaggal, bármilyen kenyérrel, kiflivel, zsömlével, ciabatta-val, baguette-el stb. Két alap összetevő általában nem hiányzik a szendvicsekből a hús és a sajtok. Szoky most a nagyon sikeres Szarvasi Grillsajtjainkat használja. Ami különlegessé teszi, hogy a megsült grillsajt roppanós kérge hidegen is nagyon finom. 

 

1 óra

könnyű

842 kcal /szendvics

HOZZÁVALÓK 6 személyre :

  • 3 x 200 g csomag Szarvasi Serpenyős Grillsajt, (natúr, bazsalikomos, chilis- ízlés szerint) 
  • 6 szelet sertéskaraj,
  • 6 császárzsemle/ ciabatta /mini baguette
  • 2 csapott evőkanál sertészsír, 
  • 2 kisebb köteg újhagyma, 
  • 3 – 4 db paradicsom, 
  • 1 fej Lollo Rosso saláta, 
  • 4 – 5 db céklás kovászos uborka, (krumplis változat van céklával kiegészítve recept alul)
  • só, tört színes bors-ízlés szerint, 
  • ketchup, mustár-ízlés szerint 
  • majonéz, vagy lazacmártás 

Egyszerű Szoky –féle lazacmártás : Majonéz és ketchup vegyítése kevés Cayenne bors ízesítéssel. (aki szereti a csípőset)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Megsütjük a szokásos előírt módon a Szarvasi Grillsajtokat. 2,5 percet / oldal. Fél perc után, mikor kéreg képződik, kicsit megmozgatjuk, hogy ne ragadjanak le. 
  2. 2 evőkanál zsiradékon, tűz forró hőmérsékleten, kisütjük másfél perc alatt oldalanként a karaj szeleteinket.
  3. A megmaradt zsiradékon a kettőbe vágott buci kenyereinket lepirítjuk a puha oldalukkal lefelé. 
  4. Összevágjuk a zöldségeket. A zöldhagymát zöld részével együtt, a céklás kovászos uborkát nagyon vékony szeletekre, a paradicsomokat szintén vékony szeletekre. 
  5. Összeállítjuk a szendvicseket: a buci pirított felére jöhet egy salátalevél, pici lazacmártás, pici mustár (nem sok), majd hagymával megszórjuk, a szószba belenyomkodjuk a kis hagymakarikákat. Jön az 1-2 szelet húsi,(attól függ, hogy mekkora a zsemle) pici szósz, a vékony kovászos uborka szeletek, majd a Szarvasi Grillsajt, tetejére 2 szelet paradicsom, zárásképp saláta levél (nem nedves, mivel az eláztatná a szendvicset). Tetejére rátesszük a buci másik felét.

TIPP

Az alapanyagoknál feltüntetett és a recepten elhangzott céklás kovászos uborka, a hagyományos kovászos uborka továbbfejlesztett változata. Ugye nem csak kovászos kenyérrel készíthetünk kovászos uborkát, hanem krumplival, melyet az üvegek aljába helyezünk. Erről készült egy videója Szoky-nak: https://www.youtube.com/watch?v=DfdskLdy7Yc

A céklás változat annyival több, hogy a krumpli mellé 3 db kisebb mosott, pucolt céklát helyezünk az 5 l-es üveg aljára. 7-8 nap alatt beérik. A céklás lé csodálatosan átjárja az uborkát, és lesz egy céklás beütése a kovászos uborkának.

Jó étvágyat kívánunk!