Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával
Szoky konyhája
Utazni nem csak nyáron mehetünk, hanem tavasszal és ősszel is kitűnő kiránduló idő lehet, és utazáskor mindig, megéhezünk. A legjobb az otthoni szendvics, amely tárháza kifogyhatatlan. Szoky is rengeteg receptet ismer, sok-sok kedvenc alapanyaggal, bármilyen kenyérrel, kiflivel, zsömlével, ciabatta-val, baguette-el stb. Két alap összetevő általában nem hiányzik a szendvicsekből a hús és a sajtok. Szoky most a nagyon sikeres Szarvasi Grillsajtjainkat használja. Ami különlegessé teszi, hogy a megsült grillsajt roppanós kérge hidegen is nagyon finom.
HOZZÁVALÓK 6 személyre :
- 3 x 200 g csomag Szarvasi Serpenyős Grillsajt, (natúr, bazsalikomos, chilis- ízlés szerint)
- 6 szelet sertéskaraj,
- 6 császárzsemle/ ciabatta /mini baguette
- 2 csapott evőkanál sertészsír,
- 2 kisebb köteg újhagyma,
- 3 – 4 db paradicsom,
- 1 fej Lollo Rosso saláta,
- 4 – 5 db céklás kovászos uborka, (krumplis változat van céklával kiegészítve recept alul)
- só, tört színes bors-ízlés szerint,
- ketchup, mustár-ízlés szerint
- majonéz, vagy lazacmártás
Egyszerű Szoky –féle lazacmártás : Majonéz és ketchup vegyítése kevés Cayenne bors ízesítéssel. (aki szereti a csípőset)
ELKÉSZÍTÉS
- Megsütjük a szokásos előírt módon a Szarvasi Grillsajtokat. 2,5 percet / oldal. Fél perc után, mikor kéreg képződik, kicsit megmozgatjuk, hogy ne ragadjanak le.
- 2 evőkanál zsiradékon, tűz forró hőmérsékleten, kisütjük másfél perc alatt oldalanként a karaj szeleteinket.
- A megmaradt zsiradékon a kettőbe vágott buci kenyereinket lepirítjuk a puha oldalukkal lefelé.
- Összevágjuk a zöldségeket. A zöldhagymát zöld részével együtt, a céklás kovászos uborkát nagyon vékony szeletekre, a paradicsomokat szintén vékony szeletekre.
- Összeállítjuk a szendvicseket: a buci pirított felére jöhet egy salátalevél, pici lazacmártás, pici mustár (nem sok), majd hagymával megszórjuk, a szószba belenyomkodjuk a kis hagymakarikákat. Jön az 1-2 szelet húsi,(attól függ, hogy mekkora a zsemle) pici szósz, a vékony kovászos uborka szeletek, majd a Szarvasi Grillsajt, tetejére 2 szelet paradicsom, zárásképp saláta levél (nem nedves, mivel az eláztatná a szendvicset). Tetejére rátesszük a buci másik felét.