Lazacos spenótos koulbiac Cervinus Perfetto sajttal

Lazacos spenótos koulbiac Cervinus Perfetto sajttal     Karácsonykor a hagyomány szerint halat kell enni, hiszen nem csak Jézus szimbóluma, de a halpikkely sok pénzt jelentett – és a hal gyors mozgása miatt – a család előrehaladását jelképezte az új évben. Számos országban kerül hal az ünnepi asztalra más- más elkészítési formában. A jó magyar…

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal     Ropogós, könnyen és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis leveles tészta tapenade ( tapönád) falatkák, finom Caciotta és Cervinus Perfetto sajttal. Fenséges borkorcsolyák, melyek megfelelő kísérői lehetnek a nyári aperitifek-nek.  Az olasz konyha egyik legismertebb előétele a tapenade, vagyis olajbogyókrém. Az olajbogyó és a belőle készült tapenade – és…

Őszi Waldorf saláta sajttal

Őszi Waldorf saláta sajttal   Itt az ősz, és a finom szezonális gyümölcsökből vétek lenne nem készíteni egy finom salátát. Talán a legismertebb őszi saláta a Waldorf saláta. Mivel gyümölcsös összetevőihez nagyon passzol a sajt, ezért mi most hozzá tökéletesen passzoló ÚJ sajtunkkal, a Szarvasi Ideale sajttal turbózzuk fel. Története: A Waldorf saláta Manhattan szívében…

Pizza gömb fenyőfa

Pizza gömb fenyőfa   Ohh, sajtos fa, ohh sajtos fa… Itt a karácsony és a fenyőfa mindenhol megjelenik.  A szobában, a díszítéseken, a zokninkon, a csészénken, a párnánkon, és miért ne lenne az ételünk is egy ízletes fenyőfa?! Nem csak mutatós, finom vendégváró, olvadós Szarvasi Caciotta sajttal pedig az evés látványa is élvezetes. Gyorsan elkészül,…

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal A „quiche” szó a német kuchenből származik (ami „süteményt” jelent). Ezer féle változatát is fellelhetjük, de mind alapja a gyúrt vajas omlós tészta (helyettesíthető leveles tésztával kényelmesebbeknek), a felvert tojás, tejszín és a legtöbb esetben a sajt. Szezontól függően isteni bármely zöldséggel, és különféle húsokkal is…

Rizottó tökkel és sajttal

Rizottó tökkel és sajttal   A risotto nem egy bonyolult étel, mégis kíván egy jó adag odafigyelést. Elsősorban nem mindegy milyen rizsből főzzük, érdemes utánanézni, bár manapság a szupermarketek is árulnak risotto rizst. Egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést. Fontos, hogy a rizsszemek felhevüljenek a forró zsiradékon és hogy mindez gyorsan, egyenletesen…

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val

Sajtfelfújt CERVINUS PERFETTO-val A felfújt, vagyis a szuflé, franciául soufflé, mely jelentése: „fújni”, „lélegezni”, „felfújni” vagy „puffadni”. Neve a könnyed állagára utal, amit a gőznek köszönhet, mely hatására felfújódik és nagyobbra puffad. Egy könnyen elkészíthető sült tojásalapú étel, amely Franciaországból származik a tizennyolcadik századból. Különböző egyéb összetevőkkel kombinálva sós főételként vagy desszertként édesítheti. A sajtos…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…

Sajtos burgonyakrémmel töltött sült burgonya-SZOKY konyhája

Sajtos burgonyakrémmel töltött sült burgonya- SZOKY konyhája    Hidegebb időszakban jól esik egy laktató meleg krumplis étel, ami kellemesen telít. A jacket potato-ról azt hiszem sokan hallottak már, ami tulajdonképpen egy töltött héjában sült krumpli a brit gasztronómiában. Akár fast foodként, akár köretként is megállja a helyét, a világ számos országában készítik. Szoky most egy…

Sajtos Naan házilag

Sajtos Naan házilag     Mindannyian ismerjük ezt az indiai kenyeret, és nyilvánvalóan mindannyian szeretjük, mert nagyon finom! A Naan egy kovászos, kemencében sült vagy tandoorban sült lepénykenyér, amely főként Nyugat-Ázsia, Közép-Ázsia, Indiai szubkontinens, Indonézia, Mianmar és a Karib-térség konyháiban található. A naan tandoorban történő sütésével a jól elszenesedett részek és ropogós szélek jönnek létre. A…