Pizza gömb fenyőfa

 

Ohh, sajtos fa, ohh sajtos fa… Itt a karácsony és a fenyőfa mindenhol megjelenik.  A szobában, a díszítéseken, a zokninkon, a csészénken, a párnánkon, és miért ne lenne az ételünk is egy ízletes fenyőfa?! Nem csak mutatós, finom vendégváró, olvadós Szarvasi Caciotta sajttal pedig az evés látványa is élvezetes. Gyorsan elkészül, és kevés alapanyag kell hozzá.

 

20 perc előkészítés + 20 perc sütés

könnyű

83 kcal/ gömb

Hozzávalók :

    • 1 db hűtött csomagolt pizzatészta (avagy aki tud frissen is készíthet)
    • 1 tojás kenéshez
    • 200 g Szarvasi Caciotta 
    • 4 ek olvasztott vaj
    • 4 ek finomra reszelt Cervinus Perfetto 
    • 1 ek apróra vágott bazsalikom
    • 1 ek vágott petrezselyem ( opcionális)
    • 1 ek apróra vágott rozmaring (opcionális) 
    • Marinara szósz vagy tetszőleges paradicsomos szósz, melegítve (tálaláshoz)

Marinara szósz elkészítése: 1 kg paradicsom, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 2,5 ek extra szűz olívaolaj, ízlés szerint só Elkészítés: A vöröshagymát és fokhagymát az olajban pár percig pirítsuk, majd jöhet rá a paradicsom, vagy konzerv paradicsom (ha darabos még jobb. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom rozmaring), és a felére, krémesre redukáljuk. Kitűnő mártogatós szósz.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 230°C-ra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vágjuk kis kockákra a Szarvasi Caciotta sajtot, és tegyük félre.
  2. Lisztezett felületen a pizzatésztát két részre osztjuk. Nyújtsuk ki a tésztadarabokat hosszú téglalappá, majd vágjuk a tésztát kis négyzetekre (összesen 30 darabra lesz szüksége)
  3. Tegyünk minden egyes tésztagolyó közepébe egy kis sajtkockát, és formáljunk egy szorosan lezárt golyót. Helyezzük a golyókat a lezárt résszel lefelé a sütőlapra, karácsonyfa formájúra (érjenek egymáshoz). A tésztagolyókat megkenjük tojással, és aranybarnára sütjük, 15-20 perc alatt.
  4. Közben az olvasztott vajat, a finomra reszelt sajtot és a fűszernövényeket habosra keverjük. Kenjük meg a sült pizzagolyókat. Melegen tálaljuk marinára szósszal fogyasszuk.