Tojás roppanós fészekben

Tojás roppanós fészekben Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.     30 perc könnyű 232kcal/ tojásfészek Hozzávalók 4 személyre: 400g burgonya 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt  1db tojás M-es tojás…

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc   Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok…

Rizottó tökkel és sajttal

Rizottó tökkel és sajttal   A risotto nem egy bonyolult étel, mégis kíván egy jó adag odafigyelést. Elsősorban nem mindegy milyen rizsből főzzük, érdemes utánanézni, bár manapság a szupermarketek is árulnak risotto rizst. Egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést. Fontos, hogy a rizsszemek felhevüljenek a forró zsiradékon és hogy mindez gyorsan, egyenletesen…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…

Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Brokkoli krémleves sajttal

Brokkoli krémleves sajttal   A brokkoli az élénkzöld virágaival és gazdag tápanyagprofiljával egy igazi szupersztár a zöldségek között. Kiváló forrása a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak, a rostoknak és számos alapvető ásványi anyagnak. Ráadásul a konyhában is egy nagyon sokoldalú alapanyagnak számít. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető brokkoli krémleves pedig ötvözi a zöldség jótékony…