Tojás roppanós fészekben

Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.  

 

30 perc

könnyű

232kcal/ tojásfészek

Hozzávalók 4 személyre:

    • 400g burgonya
    • 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt 
    • 1db tojás M-es tojás + 8db kis tojás (lehet fürj tojás is)  
    • 1 ek liszt 
    • 1 ek apróra vágott zöld fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma…)
    • 75g aprított szalonna, bacon vagy sonka 
    • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra lehetőleg légkeveréses üzemmódba
  2. hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát és hagyjuk állni, esetleg sózzuk picit
  3. majd reszeljük le Cervinus Perfetto sajtot is 
  4. nyomjuk ki a burgonya levét kézzel, hogy a lehető legtöbb vizet eltávolítsuk 
  5. egy tálban jól keverjük össze a reszelt burgonyát, a reszelt sajtot, az 1db tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót és a borsot.
  6. osszuk szét a masszát muffin serpenyő 8 mélyedésébe, így megalapozva a fészek alakját (érdemes tapadásmentesítő sprayt használni, hogy ne ragadjon rá a teflonos felületre) 
  7. süssük körülbelül 20 percig, hogy megbarnítsuk a fészket
  8. ezután osszuk el a szalonnát a fészkekben, majd törjünk mindegyik tetejére egy kisméretű tojást, lehet fürj tojás is (ha a tojások túl nagyok, ne öntsük bele az összes fehérjét)
  9. süssük 10-12 percig, hogy a tojásfehérje alaposan átsüljön