Tojás roppanós fészekben
Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.
Hozzávalók 4 személyre:
-
- 400g burgonya
- 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt
- 1db tojás M-es tojás + 8db kis tojás (lehet fürj tojás is)
- 1 ek liszt
- 1 ek apróra vágott zöld fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma…)
- 75g aprított szalonna, bacon vagy sonka
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra lehetőleg légkeveréses üzemmódba
- hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát és hagyjuk állni, esetleg sózzuk picit
- majd reszeljük le Cervinus Perfetto sajtot is
- nyomjuk ki a burgonya levét kézzel, hogy a lehető legtöbb vizet eltávolítsuk
- egy tálban jól keverjük össze a reszelt burgonyát, a reszelt sajtot, az 1db tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót és a borsot.
- osszuk szét a masszát muffin serpenyő 8 mélyedésébe, így megalapozva a fészek alakját (érdemes tapadásmentesítő sprayt használni, hogy ne ragadjon rá a teflonos felületre)
- süssük körülbelül 20 percig, hogy megbarnítsuk a fészket
- ezután osszuk el a szalonnát a fészkekben, majd törjünk mindegyik tetejére egy kisméretű tojást, lehet fürj tojás is (ha a tojások túl nagyok, ne öntsük bele az összes fehérjét)
- süssük 10-12 percig, hogy a tojásfehérje alaposan átsüljön