A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc

 

Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoznak majd. Egyszerű étel, de annyira finom, hogy lehetetlen ellenállni egy második adagnak belőle. És az az istenien tökéletes Cervinus Perfetto sajt benne… – nem szabad kihagyni… 🙂

 

 

20 perc +15 perc sütés

könnyű

579 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre (14 db) 

  • 1 kg sovány darált marhahús
  • 100g finomra reszelt Cervinus Perfetto sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (50g) 
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 50ml tej
  • 50g Szarvasi Ideale sajt
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 csésze marinara szósz (fűszeres paradicsomos szósz, helyettesíthető olasz ízvilágú fűszerezett passata-val) 

Marinara szósz elkészítése: 1 kg paradicsom, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 2,5 ek extra szűz olívaolaj, ízlés szerint só Elkészítés: A vöröshagymát és fokhagymát az olajban pár percig pirítsuk, majd jöhet rá a paradicsom, vagy konzerv paradicsom (ha darabos még jobb. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom rozmaring), és a felére, krémesre redukáljuk

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C fokra, és olajozzunk be egy sütőedényt tapadásmentes spray-vel. 
  2. egy nagy tálban keverjük össze darált marhahúst, fokhagymát, Cervinus Perfetto-t, zsemlemorzsát, tojást, sót, borsot és tejet
  3. egy nagy tálban keverje össze a darált marhahúst, a fokhagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót, a borsot és a tejet
  4. körülbelül kb. szilva nagyságú húsgombócokat formázunk, és a húsgombócokat egy rétegben az előkészített sütőedénybe helyezzük
  5. süssük a húsgombócokat 8-10 percig, vagy amíg a húsgombóc megpuhul, majd csepegtessük le a zsiradékot
  6. öntsük a marinara szószt a húsgombócokra, és szórjuk meg az Ideale sajttal 
  7. tegyük vissza a sütőbe 5 percre, vagy amíg a sajt megolvad
  8. végül szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk

TIPP

Lehet hozzá fogyasztani szimplán kenyeret, a szószt kitunkolásához ideális vagy rizst, akár főtt krumplit vagy egy krémes krumplipürét is.

Jó étvágyat kívánunk!