A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc
Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoznak majd. Egyszerű étel, de annyira finom, hogy lehetetlen ellenállni egy második adagnak belőle. És az az istenien tökéletes Cervinus Perfetto sajt benne… – nem szabad kihagyni… 🙂
Hozzávalók 4 személyre (14 db)
- 1 kg sovány darált marhahús
- 100g finomra reszelt Cervinus Perfetto sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa (50g)
- 1 tojás
- 1 teáskanál őrölt fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 50ml tej
- 50g Szarvasi Ideale sajt
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 csésze marinara szósz (fűszeres paradicsomos szósz, helyettesíthető olasz ízvilágú fűszerezett passata-val)
Marinara szósz elkészítése: 1 kg paradicsom, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 2,5 ek extra szűz olívaolaj, ízlés szerint só Elkészítés: A vöröshagymát és fokhagymát az olajban pár percig pirítsuk, majd jöhet rá a paradicsom, vagy konzerv paradicsom (ha darabos még jobb. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom rozmaring), és a felére, krémesre redukáljuk
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C fokra, és olajozzunk be egy sütőedényt tapadásmentes spray-vel.
- egy nagy tálban keverjük össze darált marhahúst, fokhagymát, Cervinus Perfetto-t, zsemlemorzsát, tojást, sót, borsot és tejet
- egy nagy tálban keverje össze a darált marhahúst, a fokhagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót, a borsot és a tejet
- körülbelül kb. szilva nagyságú húsgombócokat formázunk, és a húsgombócokat egy rétegben az előkészített sütőedénybe helyezzük
- süssük a húsgombócokat 8-10 percig, vagy amíg a húsgombóc megpuhul, majd csepegtessük le a zsiradékot
- öntsük a marinara szószt a húsgombócokra, és szórjuk meg az Ideale sajttal
- tegyük vissza a sütőbe 5 percre, vagy amíg a sajt megolvad
- végül szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk