Brokkoli krémleves sajttal

 

A brokkoli az élénkzöld virágaival és gazdag tápanyagprofiljával egy igazi szupersztár a zöldségek között. Kiváló forrása a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak, a rostoknak és számos alapvető ásványi anyagnak. Ráadásul a konyhában is egy nagyon sokoldalú alapanyagnak számít. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető brokkoli krémleves pedig ötvözi a zöldség jótékony tulajdonságait a sajt gazdag és krémes finomságával. Tökéletes választás lehet hűvös estékre, esős napokra, vagy bármikor, amikor egy kis kulináris ölelésre van szükséged.

 

40 perc

könnyű

325 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg Cervinus Perfetto sajt
  • kevés olaj vagy vaj
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát vágjuk apróra, a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a brokkolit pedig szedjük rózsáira. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a brokkolit, a burgonyát és az apróra vágott fokhagymát. Egy kis ideig pároljuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Dobjuk bele a leveskockát, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük addig, ameddig a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. Ezután turmixoljuk simára, öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.

 

Jó étvágyat kívánunk!