Baszk melegszendvicsek

 

Kicsit megéheztél? Villásreggelire jó lenne valami? Tévénézéshez ropogtatnál valamit? A sós sajtos pirítós mindenhez megfelelő. A 80’as évek nagy kedvence a melegszendvics kicsit feledésbe merült.  A kedvenc melegszendvics sütőinket pedig már nem is lehet kapni. Viszont a sütőben sültek ugyanolyan finomak. Ez a recept baszk roppanós melegszendvics kenyérke kecskesajtos ízvilágú Picante sajttal, könnyen és gyorsan elkészíthető. készítsük kedvenc kenyereinkkel: vidéki kovászossal, magossal vagy félbarna barna kenyérrel. Mindenki ízlése szerint variálhat. Ha bizonytalan vagy milyen kenyeret válassz, tájékozódhatsz itt: https://cervinus.hu/2021/05/28/minden-sajtnak-megvan-a-maga-kenyere/

 

20 perc

könnyű

480 kcal/ fő

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet kedvenc kenyerünk
  • 50 g Szarvasi Picante sajt szeletelve
  • 1 marék szeletelt friss csiperkegomba
  • 1 paradicsom
  • 10 g lágy vaj
  • 3 szelet Bayonne-i sonka, vagy erdei sonka 
  • 1 marék fekete olajbogyó
  • 1 csipet Espelette bors (elhagyható)  
  • néhány csipet Provence-i fűszerkeverék 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a kenyérszeleteket a sütő hideg kenyérpirító rácsára, a sütőből kivéve és enyhén vajazd meg a pirítósokat
  2. vágjuk a sajtot szeletekre, és rendezzük el a pirítósokon. Szeleteljük fel a sonkát kisebb szeletekre, és terítsük két pirítósra
  3. vágjuk a gombát vékony szeletekre, kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben közepes lángon, és halmozzuk rá arra a két pirítósra, amelyek nem tartalmaznak sonkát
  4. vágjuk a paradicsomot szeletekre, és helyezzük rá sonkákra és a fekete olajbogyót szórjuk a sonkás-paradicsom pirítósokra
  5. végül szórjuk meg a pirítósokat Provence kedvenc fűszereivel
  6. süssük 10 percig, amíg a sajt megolvad. 

 

Bon appétit! 

TIPP

Saláta is istenien dukál hozzá, persze egy kellemes könnyed bor jól kiegészíti a roppanós ízeket.

Jó étvágyat kívánunk!