Baszk melegszendvicsek
Kicsit megéheztél? Villásreggelire jó lenne valami? Tévénézéshez ropogtatnál valamit? A sós sajtos pirítós mindenhez megfelelő. A 80’as évek nagy kedvence a melegszendvics kicsit feledésbe merült. A kedvenc melegszendvics sütőinket pedig már nem is lehet kapni. Viszont a sütőben sültek ugyanolyan finomak. Ez a recept baszk roppanós melegszendvics kenyérke kecskesajtos ízvilágú Picante sajttal, könnyen és gyorsan elkészíthető. készítsük kedvenc kenyereinkkel: vidéki kovászossal, magossal vagy félbarna barna kenyérrel. Mindenki ízlése szerint variálhat. Ha bizonytalan vagy milyen kenyeret válassz, tájékozódhatsz itt: https://cervinus.hu/2021/05/28/minden-sajtnak-megvan-a-maga-kenyere/
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet kedvenc kenyerünk
- 50 g Szarvasi Picante sajt szeletelve
- 1 marék szeletelt friss csiperkegomba
- 1 paradicsom
- 10 g lágy vaj
- 3 szelet Bayonne-i sonka, vagy erdei sonka
- 1 marék fekete olajbogyó
- 1 csipet Espelette bors (elhagyható)
- néhány csipet Provence-i fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a kenyérszeleteket a sütő hideg kenyérpirító rácsára, a sütőből kivéve és enyhén vajazd meg a pirítósokat
- vágjuk a sajtot szeletekre, és rendezzük el a pirítósokon. Szeleteljük fel a sonkát kisebb szeletekre, és terítsük két pirítósra
- vágjuk a gombát vékony szeletekre, kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben közepes lángon, és halmozzuk rá arra a két pirítósra, amelyek nem tartalmaznak sonkát
- vágjuk a paradicsomot szeletekre, és helyezzük rá sonkákra és a fekete olajbogyót szórjuk a sonkás-paradicsom pirítósokra
- végül szórjuk meg a pirítósokat Provence kedvenc fűszereivel
- süssük 10 percig, amíg a sajt megolvad.
Bon appétit!