Az olasz Capri szigetének egyik szimbolikus étele a Caprese saláta mellett. A töltött tészta „gombócokat” friss olasz Caciotta sajttal készítik és nápolyi paradicsomos ragúval tálalják. A látványos tájképpel és kobaltkék tengerrel határolt Capri a Földközi-tenger egyik ékköve, dús növényzete és varázslatos szépsége az évszázadok során értelmiségiek, művészek és írók kedvelt helyévé tette. Az ókori történelem, a természet, a kultúra keveredik, hogy életet adjon Capri legendájának, amely legenda magában foglalja a szigeten készített ételeket is.  

Szóval, ha borús napokon mediterrán életérzésre vágysz, íme, egy kitűnő étel a Ravioli Capresi, amelyet nemzedékről nemzedékre átadott ősi recept szerint Capri összes konyhájában készítenek. A felnőttek és a gyerekek egyaránt nagyon szeretik a raviolikat, melyet friss paradicsomszósszal vagy olvasztott vajjal és zsályával dobnak fel.

50 perc

könnyű

790 kcal/fő

Hozzávalók 4  személyre:

  • A ravioli tésztához: 
  • 500 g liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml (2 csésze) forrásban lévő víz
  • csipet só 

 

 

  • A szószhoz:
  • 1 doboz konzerv szilva vagy cherry paradicsom 
  • 2 fokhagymagerezd, darálva
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • Cervinus Fenomenale, reszelt 
  • Friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

Kezdjük a tészta elkészítésével. 

  1. Helyezd a lisztet egy halomba, sima, száraz felületre. Készíts egy krátert a közepére, és öntsd bele az olívaolajat és a forró vizet. Gyúrjuk össze, hogy kompakt, szilárd tésztát kapjunk. Csomagold ételfóliába és tedd a hűtőbe 20 percre.
  2. Üsd bele a tojásokat egy tálba, és add hozzá a reszelt Caciottát, és a Cervinus Fenomenale sajtot és a majoranna leveleket. Dolgozd össze egy villával, és tedd hűtőbe.
  3. Lisztezett munkafelületén oszd fel a tésztát 4 részre. Egy sodrófa segítségével nyújtsd ki a tészta első negyedét vékony, kb. 3 mm-es lapra.
  4. A kinyújtott lap felére helyezz golyókat (kb. Egy teáskanálnyi mennyiségben) a tojásos sajtkeverékből, a golyók között hagyj távolságot. Majd a lap másik felével fedd be a golyókat. A  raviolik szétválasztásához a golyókat körbe lenyomkodjuk, majd mindegyik golyót körbevágjuk, vagy ravioli vagy egy süti vágóval, nagyjából 5 cm átmérővel.
  5. Ismételd meg ezt az eljárást a tészta maradék negyedeinek mindegyikével.
  6. Miután befejeztük az összes ravioli elkészítését, pihentessük őket egy konyharuhával lefedve, közben elkészíthetjük a mártást.
  7. Hevítsd fel az olívaolajat egy forró, széles fenekű edényben a fokhagymával együtt, és figyelj oda, hogy csak kissé barnuljon meg. Hozzáadjuk a zúzott paradicsomot, és kb. 15-20 percig főzzük.
  8. Főzzük ki a raviolit a forrásban lévő sós vízben. Akkor készült el, amikor feljönnek a felszínre. 

TIPP

Tálaljuk az egyszerű paradicsommártással, a reszelt sajttal, néhány friss bazsalikomlevéllel díszítve.