Sajtos francia pirítós

Sajtos francia pirítós   A Croque Monsieur a francia konyha egyik klasszikus fogása. A szendvics elkészítéséhez jellemzően két szelet fehér kenyeret használnak, amelyeket besamelmártással, vagy esetleg mustárral kennek meg. A szeletek közé általában sonka és sajt kerül, majd miután összezárták a szendvicset, sütőben vagy serpenyőben megpirítják mindkét oldalát. A neve a francia croque (ropogós) és…

Sajtos-fokhagymás kenyér

Sajtos-fokhagymás kenyér   Ez az ízletes sajtos-fokhagymás kenyér recept nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Ideális választás lehet, ha vendégeink érkeznek, de akkor is, ha a hétköznapi családi vacsorát szeretnénk feldobni valamivel. Az Ideale sajt és a fokhagymás-petrezselymes vaj tökéletesen kiegészítik egymást és a cipó réseibe beleolvadva ínycsiklandó ízélményt…