Pestos csirkés baconos wrap

 

Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú wrap összhatásán. Ha kimaradt otthon egy kis sült csirke, ne tétovázz, próbáld ki, hiszen tortilla lapokat már bárhol beszerezhetsz, ha nem szeretnél sütögetni.  

 

20 perc

könnyű

663 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

Caesar öntet: 

  • 1/2 csésze majonéz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1-2 gerezd fokhagyma, reszelve, vagy áttörve
  • só és fekete bors
  • 1/3 csésze apróra reszelt Szarvasi Picante sajt (70g)

 

Wrap:

  • 4 nagy tortilla (előre csomagolt, vagy házi sütésű)
  • 4 csésze aprított saláta
  • 1 avokádó, kockára vágva
  • 1/4 csésze friss bazsalikom, aprított
  • 1/2 csésze bazsalikom pesto
  • 1-1 1/2 csésze grillezett csirke, kockára vagy aprítva
  • 6 szelet főtt bacon szalonna, morzsolt
  • 1/2 csésze Szarvasi Picante sajt (100g) vékonyan szeletelve

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az öntet elkészítése: reszeljük le apró lyukú reszelőn finomra a Szarvasi Picante sajtot, és kombináljuk a megadott összes hozzávalót egy tálba vagy üvegedénybe. Kóstoljuk meg és állítsuk be a só és a bors megfelelő mennyiségét.
  2. a wrapok elkészítése: egy nagy saláta tálban keverje össze az apróra tépett salátát, a kis kockára vágott avokádót és az apróra vágott bazsalikom leveleket. Adjuk hozzá az öntet felét és keverjük el.
  3. helyezzünk egyszerre egy tortillát a mikrohullámú sütőbe 20 másodpercre.
  4. kenjük meg egy réteg bazsalikomos pestoval, majd tegyük rá a salátát, csirkét, a bacont és a vékonyra szeletelt Picante sajtot. Csepegtessünk rá a dresszingből.
  5. tekerjük fel a wrapokat, úgy, hogy először hajtsuk fel az alját, majd az egyik oldalát is, és utána tekerjük fel óvatosan, hogy ki ne csússzon belőle a töltelék.

TIPP

Ha friss grillezett csirkét és meleg tortillákat használunk, akkor nincs szükség arra, hogy felmelegítsük a wrapot. De ha úgy tetszik, akkor egy serpenyőben átmelegíthetjük őket egy kis olívaolajon. Vagy akár hűtve is tálalhatjuk – bárhogyan fogyasszuk is, őszintén szólva, ugyanolyan finom. 🙂

Jó étvágyat kívánunk!