Grillsajtok húsos paprikában (forró levegős) sütőben
– Szoky konyhája
Aki szereti a nyári színeket, ízeket, nyárra egy töltött zöldséges ételt ajánl Szoky isteni hagymás tört burgonyával. Egy igazán laktató étel, melyhez az olajmentes sütés érdekében Air Fryer készüléket használ. Természetesen sütőben is el lehet készíteni. Az ízekért a húsos szalonnán kívül, a nagyon finom Szarvasi grillsajtok a felelősek, mely már a natúr és a bazsalikomos ízesítés mellett egy új medvehagymás ízzel is bővültek. Vendégváró ételnek is kiváló. Fontos tanács, a sajtos ételeket mindig frissen készítsük el, mert a sajt visszakeményedik a hideg hő hatására.
Hozzávalók 4 személyre:
- Szarvasi grillsajtok: natúr, bazsalikomos, medvehagymás ízek,
- 4 db kaliforniai paprika,
- 300 g kolozsvári szalonna,
- 1 csomó zöldhagyma,
- 1 evőkanál sertészsír,
- 1 csomag petrezselyem,
- 1200 g burgonya,
- 1 cl mennyiségű olaj,
- só, tört fekete bors
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit kockára vágva feltesszük főni kb.20 percre
- a kolozsvári szalonnát felkockázzuk, melyet következő lépésként kisütjük egy evőkanál zsiradékon, néha megkeverjük
- a hagymát felvágjuk apróra
- ha kisült a szalonna, kiszedjük és a megmaradt zsiradékon lepirítjuk a hagymát
- közben a petrezselymet gorombára összevágjuk
- a hagymát lehúzzuk a tűzről, a krumplit leszűrjük és összetörjük darabosra, és a fele hagymával összekeverjük a tört burgonyát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint
- össze vágjuk kockára a Szarvasi Grillsajtokat
- a felvágott grillsajtot, a maradék zöldhagymával, és a pirított kolozsvári szalonnával összeforgatjuk
- a paprikákat előkészítjük, kettévágjuk, kicsumázzuk, majd egyesével zsebsárkánnyal „megantikoljuk”, vagyis kicsit megpirítjuk a külső héját, majd megspricceljük olajjal és sózzuk
- betöltjük az előkészített keveréket a paprikákba, és berakjuk a forró levegős sütőbe. A betöltött paprikák sütése 180 ˚C fokon 8 perc. Frissen fogyasszuk, előre ne süssük ki. Tálaljuk hozzá a hagymás tört burgonyát.