Burgonyatorta

 

Nincs kedved sokat bíbelődni, és nincs ötleted? Krumpli általában van otthon, hagyma is. Már csak egy kis bacon, vagy sonkára van szükség és egy remek sajtra. A sütő elvégzi a munka nagy részét, és akár salátával, akár magában is jó kis tipp. Ha pedig a kedved tartja, turbózd fel egy kis reszelt cukkinivel, más zöldséggel, vagy bármilyen hússal, amit csak szeretsz, de akár egy savanyúság, vagy tejfölös szósz jól passzol hozzá. 

 

25 perc + 45 perc sütés

könnyű

450 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg burgonya 
  • 3 vöröshagyma
  • 8-9 szelet bacon szalonna
  • 2 tojás
  • 100 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát és a hagymát. 
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  3. Keverjük össze a reszelt burgonyát és a hagymát 40 g reszelt sajttal, tojásokkal, szerecsendióval, sóval és borssal.
  4. Öntsük a készítmény felét szilikon vagy csuklós formába, rendezzük rá a bacon szalonna szeleteket, majd öntsük rá a másik részét. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  5. Süssük 40-45 percig.