Kétszersült sertéssült ~ Új étel születik 

-Szoky konyhája

 

 

Rakott ételeket nagyon könnyű összerakni, már előző este is elő lehet készíteni. Sokszor előfordul, hogy kimarad otthon egy kis előző napi sült hús, amelyet ily módon fel tudunk használni. Szarvasi Caciotta sajttal készítjük ezúttal, ami nagyon kellemes, 1 hónapos érlelésű sajt és nagyon finom, szaftos ételt kapunk sütés végén. 

1 óra 10 perc

könnyű

665 kcal/fő

 HOZZÁVALÓK  1 tepsire:

  • 550 – 600 g sült hús, 
  • 7 db vizes zsemle, 
  • 200 g Szarvasi Caciotta sajt, 
  • 6 db tojás, 
  • 100 g teavaj, 
  • 2 db vöröshagyma, 
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma, 
  • 1 csomag zöldhagyma, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 2 kanál zsír, 
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa, 
  • 250 g zöldborsó, 
  • 2 teáskanál cukor 
  • 1 teáskanál só a forrázó vízbe
  •  tört fekete bors, 
  • darált koriandermag, 
  • 1 teáskanál Cayenne bors / Chili paprika/, só

ELKÉSZÍTÉS

  1. Feltesszük a vizet, felforraljuk és 3-4 perc alatt megfőzzük a zöldborsót, miközben összevágjuk a hagymákat, a zöldhagymát, a vöröshagymát, és a fokhagymát karikára
  2. összevágjuk a megmosott petrezselymet is gorombára
  3. beáztatjuk a szikkadt zsemléket hideg vízben
  4. összevágjuk az előző napi sült húsokat kockákra 
  5. 1 evőkanál zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzátesszük a fokhagymát fél percig, végül a zöldhagymát szintén fél percig hőkezeljük
  6. alaposan kinyomkodjuk a zsemlét, kihelyezzük egy tálba, beleütünk 2 tojást és hozzáadjuk a hagymakeveréket, a zöldborsót, és a sült húst, sózzuk óvatosan, folyamatosan kóstolva, kis Cayenne borsot és sima borsot, valamint darált koriandert ízlés szerint rakhatunk bele
  7. egy hőálló tálat kikenünk zsírral, pici zsemlemorzsával körbeszórjuk, majd belekanalazzuk a kikevert alapanyagot
  8. külön egy keverőtálba 4 tojást felütünk és géppel felverjük és kihabosítjuk, majd hozzátesszük a konyhameleg vajat, petrezselymet, sót, és pici fekete borsot ,majd a fele mennyiség Caciotta sajtot belereszeljük. Kanállal óvatosan elkeverjük. 
  9. a tojásos sajtos masszát rákanalazzuk egyenletesen a korábban már a hőálló tálba helyezett húsos masszára és a Caciotta sajt másik felét a tetejére reszeljük.
  10. behelyezzük a sütőbe, 230 ﹾC fokra , és alsó-felső sütésen 30-40 perc alatt készre sül

https://www.youtube.com/watch?v=f_QM-by5XZw&list=PLY94CkoEYXN6k7q3T9Bq9Y7wiU9wet4if&index=2