Almás-sajtos csirke rakottas

 

Ahogy jön a hűvösebb idő, előtérbe kerülnek a rakottas ételek. Ez a csirke rakottas, kevésbé nehéz a gyomornak, könnyű elkészíteni, de megvan minden benne , ami teljes értékű ebéddé, vagy vacsorává teszi. A finom édeskés Szarvasi Caciotta sajtunk, nagyon kellemesen kiegészíti a zöldségek és a csirke egyvelegét.

 

25 perc előkészítés + 45 perc sütés

könnyű

735 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csirkemell főzve, darabokra vágva  
  • 1 csésze csirkehúsleves
  • 200 g Szarvasi Caciotta 
  • 2 piros alma, kockára vágva 150
  • 1 csésze brokkoli, darabokra vágva, főzve 55
  • 1 csésze zeller, szeletelve 11
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • 2 db közepes sárgarépa, apró kockákra vágva 
  • 3 db  burgonya, apró kockákra vágva  
  • 3 evőkanál. evőkanál liszt
  • 2 1/2 csésze tej 
  • 4 evőkanál vaj 
  • 2  medvehagyma, apróra vágva
  • Só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a grillsütőt.
  2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vaj felét. A medvehagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a burgonyát időnként megkeverve dinszteljük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a maradék vajat. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és 1 percig pirítjuk. Adjunk hozzá tejet és húslevest. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, vagyis egy hagyományos bechamelt készítünk.
  4. Keverjük össze a Szarvasi Caciotta sajt felét a mártással. Hozzáadjuk a készre párolt zöldségkeveréket, az almát, a főtt csirkét és a brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük. Keverjük össze.
  5. Öntsük egy gratin (sütő) edénybe. Megszórjuk a többi Caciotta sajttal.
  6. Kb. 2 percig barnítsuk a grill alatt, figyelve, hogy a teteje ne égjen meg.