Almás-sajtos csirke rakottas
Ahogy jön a hűvösebb idő, előtérbe kerülnek a rakottas ételek. Ez a csirke rakottas, kevésbé nehéz a gyomornak, könnyű elkészíteni, de megvan minden benne , ami teljes értékű ebéddé, vagy vacsorává teszi. A finom édeskés Szarvasi Caciotta sajtunk, nagyon kellemesen kiegészíti a zöldségek és a csirke egyvelegét.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 csirkemell főzve, darabokra vágva
- 1 csésze csirkehúsleves
- 200 g Szarvasi Caciotta
- 2 piros alma, kockára vágva 150
- 1 csésze brokkoli, darabokra vágva, főzve 55
- 1 csésze zeller, szeletelve 11
- 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
- 2 db közepes sárgarépa, apró kockákra vágva
- 3 db burgonya, apró kockákra vágva
- 3 evőkanál. evőkanál liszt
- 2 1/2 csésze tej
- 4 evőkanál vaj
- 2 medvehagyma, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a grillsütőt.
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vaj felét. A medvehagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a burgonyát időnként megkeverve dinszteljük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük.
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a maradék vajat. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és 1 percig pirítjuk. Adjunk hozzá tejet és húslevest. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, vagyis egy hagyományos bechamelt készítünk.
- Keverjük össze a Szarvasi Caciotta sajt felét a mártással. Hozzáadjuk a készre párolt zöldségkeveréket, az almát, a főtt csirkét és a brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük. Keverjük össze.
- Öntsük egy gratin (sütő) edénybe. Megszórjuk a többi Caciotta sajttal.
- Kb. 2 percig barnítsuk a grill alatt, figyelve, hogy a teteje ne égjen meg.