Serpenyős melegszendvics

 

A grillezett sajtos szendvics a legtökéletesebb kényelmi étel, amit ismerünk. Ha hosszú volt a nap és már nagyon fáradtak vagyunk, netán egyszerűen nincs kedvünk semmi kaját csinálni, megmentőként érkezik. Elkészítése pofonegyszerű, ráadásul minden hozzávaló ott van a hűtőben vagy a kamrában. Nézzük meg, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni, hogy megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat. Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is remek választás.

 

20 perc

könnyű

711 kcal/ adag

Hozzávalók 4 főre:

  • 100 g vaj
  • 200 g friss spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g hámozott paradicsom
  • 1 mk szárított oregánó
  • 2 ek víz
  • só ízlés szerint
  • 8 szelet Cervinus Ideale prémium gyúrt sajt
  • 8 szelet toastkenyér

ELKÉSZÍTÉS

Felhevítünk egy serpenyőt, rádobjuk a vajat és 3 gerezd enyhén összezúzott fokhagymát, gyorsan beleforgatjuk a spenótot, és hagyjuk, hogy összeessen. A felkockázott paradicsomot, alacsony láng felett összekeverjük a sóval, oregánóval és a maradék fokhagymával. Négy szelet kenyér külsejét megkenünk vajjal, és egy közepesen forró serpenyőbe tesszük, vajas oldalukkal lefelé. A kenyerek tetejére ráteszünk egy szelet sajtot, majd ráhalmozunk némi paradicsomot és spenótot, ezután ráteszünk egy újabb szelet sajtot. Végül a másik négy toastkenyeret is megkenjük vajjal és ezeket rátesszük a serpenyőben lévő kenyerekre, a vajas oldalukkal felfelé. Kissé lenyomkodva 2-3 percig sütjük a melegszendvicseket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpirítjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!