NAPI 2 POHÁR EBBŐL AZ ITALBÓL ÉS NINCS TÖBBÉ HASI ZSÍR, MAGAS VÉRNYOMÁS, MAGAS KOLESZTERIN

 

Szerencsére egy teljesen hétköznapi italról van szó, így te is könnyedén beépítheted az étrendedbe.

A D-vitamint tartalmazó tej fogyasztása megduplázhatja a fogyást, ám egy friss kutatás most azt is megállapította, naponta mennyit kell belőle meginni, hogy valóban segítsen a súlyvesztésben.

 

Fotó: Michele Blackwell / Unsplash

 

Az emberek körülbelül 50 százaléka D-vitamin-hiányban, az elhízottak körülbelül 50 százaléka kalciumhiányban szenved. Ez többek között azért rossz, mert az alacsony kalciumszint arra késztetheti az agyat, hogy növelje a táplálékfelvételt – írja a spring oldala.

 

Fotó: Angelina Litvin / Unsplash

 

tej és tejtermékek védelmet nyújtanak a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulin rezisztencia ellen is. Utóbbi ellen érdemes hatékonyan védekezni, ugyanis a betegség elősegíti a hasi zsír képződését, a magas vérnyomás kialakulását és a magas koleszterinszintet.

 

Fotó: Ben Wicks / Unsplash

 

A korábban említett kutatásban 353 gyerek vett részt, akiknek a táplálkozását a kutatók két éven keresztül nyomon követték. Ez idő alatt felmérték a fiatalok tejbevitelét, valamint a vércukorszintjüket is.

Az eredmények azt mutatták, azoknál az elhízott gyerekeknél, akik legalább napi két pohár tejet megittak, javult a szervezet cukorkezelése, ami azért fontos, mert így megelőzhetővé válik a fent említett inzulin rezisztencia.

Sőt, a tej elfogyasztása csökkentette az inzulinszintet is (az inzulin az a hormon, ami segít stabilizálni a vércukorszintet). Ez különösen jó hírnek számít, ugyanis az inzulin magas szintje a 2-es típusú cukorbetegséghez vezet.

 

forrás: vince.hu