Tészta pizza stílusban

 

Kanada egy híres séfjénél találtunk egy nagyon gusztusos rakott tésztát, reszelt sajttal, olasz kolbásszal, pepperonival és házi paradicsomszósszal. Nem csak könnyen elkészíthető itthon is, de ízvilága egy hagyományos kolbászos pizzára hasonlít, ami biztos nyerő lehet a gyerekeknél, hiszen a tészta, és a pizza a mindenük. 🙂 

Ideale sajtunkkal készítsd el, ami azon túl, hogy nagyon finom, olyan jól nyúlik, hogy kenterbe veri bármelyik mozzarella sajtot is. Fontos, hogy olyan serpenyőt használj hozzá, amit berakhatsz utána a sütőbe, hisz a sajtot ráolvasztjuk a tetejére. 

 

45 perc

könnyű

775 kcal/ adag

Hozzávalók 6 személyre:

    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 500 g kolbász
    • 450g fusilli tészta
    • 4 csésze házi paradicsomszósz ( recept alul)
    • 1/2 teáskanál só
    • 250g reszelt Szarvasi Ideale sajt 
    • 100g pepperoni szelet vagy 3 prosciutto sonka szelet
    • 1/2 csésze csomagolt bazsalikomlevél
    • 1/2 teáskanál chili pehely (opcionális) 

Házi paradicsomszósz

    • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • 1 hagyma, apró kockára vágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál paradicsompüré
    • 1/2 csésze vörösbor (opcionális)
    • 8 paradicsom, hámozva és kockára vágva
    • 2 csésze paradicsomszósz, passata
    • 1 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Forraljunk fel egy nagy edény sós vizet. Főzzük ki a tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően, természetesen al dente -re.
  3. Amíg a tészta fő, készítsük el a mártást. Öntsünk olívaolajat egy nagy, öntöttvas serpenyőbe közepes lángon pirítsuk aranybarnára kolbászt apró darabokban, kb. 5-7 percig. Adjuk hozzá a paradicsomos tésztaszószt, 1/4 csésze bazsalikomlevelet és sót. Keverjük össze, és forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és pároljuk egy kicsit. 
  4. Szűrjük le a tésztát, és adjuk hozzá a mártáshoz. Keverjük össze jól el, majd adjunk hozzá 150g reszelt Ideale sajtot.
  5. A maradék sajtot egyenletesen rászórjuk a serpenyő tetejére. Osszuk el egyenletesen rajta a pepperonit vagy a prosciutto-t. Tegyük be a sütőbe és grillezzük rá a sajtot, amíg meg nem olvad. Körülbelül 2 perc alatt aranybarna lesz. Díszítsük chili pelyhekkel (kivéve, ha a gyerekek nem bírják) és bazsalikom levelekkel.

Házi paradicsomszósz elkészítése

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felvágott hagymát és pirítsuk, amíg megpuhul, kb. 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, főzzük 1 percig. Adjunk hozzá bort és főzzük, amíg csak egy kis folyadék marad a serpenyőben, körülbelül 2 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a passatát és a sót. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és pároljuk, amíg a paradicsom teljesen megpuhul, és a mártás besűrűsödik, kb.30 percig.

TIPP

Ha nincs kedved házi paradicsomszószt készíteni, akkor nyugodtan vállald be a kedvenc paradicsomos mártásodat a kedvenc márkádtól. 😉

Jó étvágyat kívánunk!