Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta

 

Nagyon könnyen elkészíthető 20 perc alatt, ez a csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta. Egy igazán eredeti aperitif étel, amelyet egész nyáron élvezhetünk. Akár grillezéskor, vagy ebédszünetre vagy szabadtéri piknikezésnél is jó ötlet. A csicseriborsó tele van jó növényi fehérjével, az olajos halak pedig Omega 3 forrás, ami fontos a látás, az agyi funkciók és a szív megfelelő működéséhez. Csupa egészséges összetevő, ami biztosan ellát energiával, anélkül, hogy leterhelné a szervezeted. A Szarvasi Picante, a kecskegida oltóanyaggal ízesített sajtunk, igazán jól harmonizál ízeiben ezekkel a mediterrán összetevőkkel.

 

20 perc

könnyű

380 kcal/ adag

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 doboz csicseriborsó 400 g-os
  • 2 db kemény paradicsom
  • 300 g konzerv tonhal olajban
  • 1 csomag nagyfejű újhagyma (kb.5 db)
  • 60g reszelt Szarvasi Picante sajt 
  • 2 evőkanál. szeletelt mandula
  • 10 cl olívaolaj
  • 2 evőkanál a citromlé 
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 csipet köménypor
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Öntsük ki a csicseriborsót, mossuk át, majd töröljük meg
  2. vágjuk gorombára a petrezselymet, mossuk meg a paradicsomot és töröljük meg, majd vágjuk őket félbe, nyomjuk össze egy kicsit, hogy eltávolítsuk a magok egy részét majd vágjuk negyedekre
  3. hámozzuk meg a hagymát és vágjuk durvára
  4. keverjük el egy tálban az olajat a citromlével, sóval, borssal és köménnyel.
  5. egy salátás tálba tegyük bele a csicseriborsót, a paradicsomot, a hagymát, a tonhalat ( olaj nélkül) , a petrezselymet, öntsük rá az elkészített öntetet és keverjük össze
  6. reszeljük rá a Szarvasi Picante sajtot, és adjuk hozzá a szeletelt mandulát. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

TIPP

Ha száraz csicseriborsót szeretnél használni, vagy 6 órán át áztasd hideg vízben, hogy megszívja magát, és felpuhuljon, majd főzd 1 órán át sós vízben. 

Jó étvágyat kívánunk!