Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta
Nagyon könnyen elkészíthető 20 perc alatt, ez a csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta. Egy igazán eredeti aperitif étel, amelyet egész nyáron élvezhetünk. Akár grillezéskor, vagy ebédszünetre vagy szabadtéri piknikezésnél is jó ötlet. A csicseriborsó tele van jó növényi fehérjével, az olajos halak pedig Omega 3 forrás, ami fontos a látás, az agyi funkciók és a szív megfelelő működéséhez. Csupa egészséges összetevő, ami biztosan ellát energiával, anélkül, hogy leterhelné a szervezeted. A Szarvasi Picante, a kecskegida oltóanyaggal ízesített sajtunk, igazán jól harmonizál ízeiben ezekkel a mediterrán összetevőkkel.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 doboz csicseriborsó 400 g-os
- 2 db kemény paradicsom
- 300 g konzerv tonhal olajban
- 1 csomag nagyfejű újhagyma (kb.5 db)
- 60g reszelt Szarvasi Picante sajt
- 2 evőkanál. szeletelt mandula
- 10 cl olívaolaj
- 2 evőkanál a citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 csipet köménypor
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Öntsük ki a csicseriborsót, mossuk át, majd töröljük meg
- vágjuk gorombára a petrezselymet, mossuk meg a paradicsomot és töröljük meg, majd vágjuk őket félbe, nyomjuk össze egy kicsit, hogy eltávolítsuk a magok egy részét majd vágjuk negyedekre
- hámozzuk meg a hagymát és vágjuk durvára
- keverjük el egy tálban az olajat a citromlével, sóval, borssal és köménnyel.
- egy salátás tálba tegyük bele a csicseriborsót, a paradicsomot, a hagymát, a tonhalat ( olaj nélkül) , a petrezselymet, öntsük rá az elkészített öntetet és keverjük össze
- reszeljük rá a Szarvasi Picante sajtot, és adjuk hozzá a szeletelt mandulát. Szobahőmérsékleten tálaljuk.