Szaftos szűzérmék krémes burgonyával Ázsiai

~  Medvehagymás grillsajttal pikk~pakk- Szoky konyhája

 

Aki a grillsajtokat valami izgalmasabb formában szeretné kipróbálni, akkor Szoky ajánl egy gyorsan elkészíthető húsételt, ami igazán ínyenc, és az új ízesítésű sajtokkal különleges fogás. A medvehagyma mára igazán közkedvelt hagymaféle lett, és tavasszal frissen kellemesen ízesíti meg ételeinket. Ázsia ízvilágú grillsajt pedig kellemesen édeskés, kurkumás, pritaminpaprikás, gyömbéres, római köményes fűszeres mennyország. Az étel tetején a sajt nem folyik el, hanem kellemesen rápirul. 

 

55 perc +14 perc grill sütés

könnyű

976 kcal/ adag

Hozzávalók 5-6 személy részére:

  • 2 x 200 g Szarvasi grillsajt (Ázsiai és medvehagymás íz) 
  • 900 g sertésszűz, (17 db mignon) 
  • 1800 g burgonya, 
  • 2 evőkanál sertészsír, 
  • 100 g teavaj, 
  • 3 db tojássárgája, 
  • 120 ml 33 % zsírtartalmú cukrozatlan habtejszín, 
  • 3 erős csipet petrezselyem, 
  • 5 cl szójaszósz, 
  • só, darált színes bors, fokhagymapor, 
  • 3 erős csipet őrölt szerecsendió, 
  • ízlés szerint Cayenne bors (Chili paprika pehely)

ELKÉSZÍTÉS

  1. feltesszük a vizet főni a burgonyához, és megfőzzük benne (ne főzzük túl, csak épp hogy meg tudjuk szúrni)
  2. közben a sertésszüzet lehártyázzuk és elkezdjük felvágni, vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk és kiklopfoljuk nejlon között nagyon óvatosan, mivel nagyon puha, zsenge hús kb. fél cm vastagságúra
  3. ízesítjük a hússzeletek mindkét oldalát, sóval, őrölt színes borssal, enyhén csípős cayenne paprikával, fokhagyma porral
  4. zsiradékot melegítünk a húsok hirtelen kisütéséhez, az első oldalát 40-50 mperc, a másik oldal 30-40 mp, nem szabad túlsütni, mert kiszárad
  5. a kiszedett húsokat szójaszósszal meglocsoljuk, a megmaradt zsiradékba tesszük a vajat felolvadni
  6. a megpucolt főtt burgonyát belereszeljük a vajas zsiradékba, megszórjuk a szerecsendióval, megsózzuk bőségesen, hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt és a 3 db tojássárgáját, és krémesre keverjük
  7. egy hőálló tálba rakjuk a húsokat, beleöntjük a megmaradt pecsenyelevet, és a tetejére halmozzuk a krumplikrémet 
  8. az étel koronája a Szarvasi grillsajtok, melyeket szeletelve halmozzuk a krumplikrém tetejére
  9. 210-220 ˚C grillező fokozaton a tetejére rásütjük a sajtot 13-14 perc alatt, és amikor aranybarna, ki lehet venni, 5 perc múlva tálaljuk 

https://www.youtube.com/watch?v=n-UKWB-17bU&list=PLY94CkoEYXN6k7q3T9Bq9Y7wiU9wet4if&index=32

TIPP

Mivel van benne krumpli is, ez már egy egytálétel, vagyis egyben benne van a köret, feltétlen frissen fogyasztva az igazi .

Jó étvágyat kívánunk!