Megválasztották a világ legjobb sajtját

 

A svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtgyártó által készített Gruyère-t választották a világ legjobb sajtjának.

 

World Cheese Contest a világ legnagyobb sajt-, vaj- és joghurtversenye, melyen idén huszonkilenc ország termelői vettek részt juh- és kecskesajt, lágy- és keménysajt kategóriákban. A háromnapos rendezvényen a bírák – akik között Michelin-csillagos szakácsok is voltak – végigkóstolták a sajtokat, hogy különböző szempontok szerinti értékelést követően meghozzák a döntésüket.

 

 

A győztes a 2021-es versenyhez hasonlóan ismét Michael Spycher, a svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtkészítő mesterének Gruyère sajtja lett, így a tavaly elnyert címét meg tudta őrizni. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy bár a franciák gyakran állítják azt, hogy ők készítik a világ legjobb sajtjait, a valóságban

Svájc, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia nemcsak, hogy utolérte őket, de gyakran le is körözik a franciaországi kézműves termelőket.

 

Forrás: Finedining Lovers, roadster.hu
fotó: World Champion Cheese