Tejipari bemutató napok és workshop – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben már harmadszor rendezi meg Tejipari bemutató napjait workshop keretében, amely novemberben az Oltós alvasztású sajtokról, illetve a sajthibákról szól.

 

 

A 2021. november 9-10-re tervezett rendezvény két héttel később, november 23-24. között kerül megrendezésre a Magyar Tejgazdasági Kutató Intézet mosonmagyaróvári telephelyén az oltós alvasztású sajtok készítéséről és a sajthibákról szóló workshop, amelyet azon tagjainknak ajánlunk, akik már egy ideje foglalkoznak sajtkészítéssel, illetve értékesítik is termékeiket.

A kétnapos rendezvény első napján bemutatásra kerül az oltós alvasztású sajtok gyártástechnológiája, az erjedési lyukas sajt gyártása, valamint a sajtminőséget befolyásoló tényezők is azonosításra kerülnek. A második nap pedig a sajtok érzékszervi bírálatáról, illetve a sajthibákról hallhatnak bővebben a résztvevők.

A szakmai program költségét a NAK finanszírozza, azonban az esetlegesen felmerülő egyéb költségek (szállás, utazás, programon kívüli étkezés) a résztvevőt terhelik. A gyakorlati napon maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A helyszínre történő belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló applikáció bemutatásával lehetséges!

A meghívó és a részletes programterv IDE kattintva, a regisztrációs felület pedig IDE kattintva érhető el.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak Szőke Rita élelmiszeripari munkatárstól a szoke.rita@nak.hu címen vagy a +36 70 383 91 94-es telefonszámon.

 

Forrás: NAK/Szőke Rita