Serpenyős Grill sajtok friss kevert salátával-
Szoky konyhája recept
Serpenyős grillsajtokat érdemes kipróbálni hisz lényegében csak egy forró serpenyőre van szükséged és egy saját kedvenc köretre és már az asztalon is van ez a finomság! Mivel a Szarvasi Grillsajtok, természetesen érlelt, minden tartósítószertől mentes igazi sajtok, így meleg hatására ugyanúgy olvadnak, és égnek, mint, ahogy egy igazi sajtnak kell. Natúron megsütve is kiváló, de a baconos módszerrel készült is nagy kedvenc lehet húsimádóknak is.
Hozzávalók 2 főre:
-
- 200 g (1 csomag-2 db) Szarvasi grillsajt / személy natúr, bazsalikomos,chilis
-
- 12 szelet bacon (választható)
- színes tört bors
Friss kevert saláta
-
- 1 db fejes saláta
- 1 kis csomó újhagyma
- 1 db kígyó uborka
- 4 – 5 db paradicsom
- 2 db csemege paprika
- negyed citromnak a magnélküli leve,
- friss bazsalikom levél
- kis olivaolaj
- só
Dressing
-
- 320 ml joghurt
- kevés kapor
- 4 kis gerezd fokhagyma
- só, tört színes bors
ELKÉSZÍTÉS
- Méretre vágjuk a zsírpapírt az öntött vas, vagy grillserpenyőnkbe, hogy sajtunk ne ragadjon, égjen le, hiszen ez nem tartósított sajt.
- A vegyes salátához összevágunk minden hozzávaló zöldséget kockára és meglocsoljuk az olíva olajjal és mehet be a hűtőbe, hogy összeérjen.
- Összevágjuk a dressinghez a hozzávalókat és összekeverjük és szintén behelyezzük a hűtőbe.
- A baconos grillsajtokhoz, egyenként betekerjük 2-2 db baconba a kiválasztott grillsajtot, ami lehet natúr, bazsalikomos, vagy aki a csípőset szereti chillis.
- Akár simán, akár a baconos variációban sütjük, belehelyezzük a kibélelt serpenyőbe, majd megint sütőpapírral befedjük és ráhelyezzünk súlyként egy másik serpenyőt. 2,5 percig sütjük az egyik oldalát, majd fordítunk és szintén 2,5 percig sütjük a másik oldalát is.
- A kevert salátához tálalás előtt facsarunk egy kis citromlevet és adunk egy kis friss bazsalikomlevelet.