Sajtmajszoló britek

 

Mi, magyarok nem számítunk kiemelkedő sajtfogyasztóknak ellenben a britekkel. Ők ugyanis az összes élelmiszeren belül a sajt fogyasztása ugrott meg leginkább a karanténidőszak hatására.

 

Végig ették a palettát

A Covid-19 korlátozások kezdete óta az emberek egyértelműen többet vásárolnak a kiskereskedelemben, mint a járvány előtt. A vörös húsok és tejtermékek értékesítése is látványosan megnőtt, és a trend 2021-ben is folytatódni látszik. Ezen belül a sajt a fogyasztók egyik kedvence. Az étel- és italfogyasztás átlagos emelkedését 12 százalékkal haladta meg a sajt forgalomnövekedése – közli a farminguk.com a Kantar piacelemzőre hivatkozva. A bezártság ráadásul a vásárlók kísérletező kedvét is növelte: új fajták, márkák felé nyitottak, új elkészítési módokat találtak ki.

A kiskereskedelmi adatok szerint mennyiségét tekintve 15 százalékos, értékét tekintve pedig 17 százalékos forgalomnövekedés történt ebben a tejtermék kategóriában. A különféle sajtok élvezete egyfajta megoldás volt a bezártság elviselésére. A britek helyi specialitásokat és európai márkákat is szívesen elcsemegéztek. A cheddar azonban továbbra is a brit közönség kedvence, amely az összes sajtértékesítés majdnem felét tette ki.

 

Nasi falatok sajtból

„A kiskereskedelmi forgalom valószínűleg stabilizálódik a fokozatos nyitással. A feldolgozók pedig – hasznosítva az eddigi tapasztalatokat – most az egészségre, az ebédidőre és a nassolásra fókuszálhatnak a termékeikkel” – jegyezte meg egy piaci elemző. A briteknél a „löncs” hagyományosan egy szendvics elfogyasztását jelenti, ennek egyik alkotóeleme a sajt is. A fogyasztók szélesedő érdeklődési köre azonban új lehetőséget nyit a gyártók számára. Több sajtféleségből dolgozhatnak és többféle étkezési módot célozhatnak meg. A „nasi falatok” szélesedő választékára lehet számítani.

Javasoljuk, hogy vegyünk példát a britekkről és fogyasszunk több sajtot a mindennapokban.

Részünkről ajánljuk Szarvasi sajtjainkat, amelyeket rendkívül változatos módon is felhasználhatunk ételeinkhez.
TIPP: Próbáld ki receptjeinket! Katt ide! (Kérlek vezessük át az olvasókat a RECEPT oldalra)

 

 

Forrás:  agraragazat.hu