Bagel Cervinus Perfetto sajttal

 

Az eredeti bagel, lengyel zsidó találmány, mely a 19 század végén az Amerikába kivándorolt zsidók tették népszerűvé Manhattanben majd egész USA-ban. Sűrű tésztájú édeskés zsemle, melynek lyuk van a közepén, amit hagyományosan anno kézzel formálták élesztett búzatésztából, nagyjából kézi méretű gyűrűvé, amelyet először rövid ideig vízben főznek, majd megsütnek, hogy a külseje ropogós legyen. Mivel lyukas, könnyebben megsül, mint egy fánk. Fogyasztható sós töltelékkel és édessel egyaránt. 

20 perc

könnyű

410 kcal/fő

HOZZÁVALÓK 4 FŐ-re

  • 4db bagel
  • medvehagyma
  • pár csepp olívaolaj
  • 4-8 szelet szárított füstölt sonka
  • 100 g Cervinus Perfetto sajt vékonyra szelve 
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 1 üveg konfitált medvehagyma 
  • só, frissen örölt bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. Konfitált mevehagyma elkészítése . Hámozd meg és szeleteld fel e a medvehagymát. Öntsük az olívaolajat egy serpenyőbe. Hevítsük alacsony lángon. Letakarva lassú tűzön, rendszeres keverés mellett, kb. 20 percig főzzük, addig, amíg a medvehagyma jól összeesik.  
  2. A petrezselymet mossuk, szárítsuk és szeleteljük.
  3. Szeleteld a bageleket két egyenlő részre. A kenyér alsó felére tedd a konfitált medvehagymát, a szárított húst, a Cervinus Perfetto sajtott, a petrezselymet és a medvehagymát. Majd fedd le a bagelt a másik felével.