Bagel Cervinus Perfetto sajttal
Az eredeti bagel, lengyel zsidó találmány, mely a 19 század végén az Amerikába kivándorolt zsidók tették népszerűvé Manhattanben majd egész USA-ban. Sűrű tésztájú édeskés zsemle, melynek lyuk van a közepén, amit hagyományosan anno kézzel formálták élesztett búzatésztából, nagyjából kézi méretű gyűrűvé, amelyet először rövid ideig vízben főznek, majd megsütnek, hogy a külseje ropogós legyen. Mivel lyukas, könnyebben megsül, mint egy fánk. Fogyasztható sós töltelékkel és édessel egyaránt.
HOZZÁVALÓK 4 FŐ-re
- 4db bagel
- medvehagyma
- pár csepp olívaolaj
- 4-8 szelet szárított füstölt sonka
- 100 g Cervinus Perfetto sajt vékonyra szelve
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 üveg konfitált medvehagyma
- só, frissen örölt bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Konfitált mevehagyma elkészítése . Hámozd meg és szeleteld fel e a medvehagymát. Öntsük az olívaolajat egy serpenyőbe. Hevítsük alacsony lángon. Letakarva lassú tűzön, rendszeres keverés mellett, kb. 20 percig főzzük, addig, amíg a medvehagyma jól összeesik.
- A petrezselymet mossuk, szárítsuk és szeleteljük.
- Szeleteld a bageleket két egyenlő részre. A kenyér alsó felére tedd a konfitált medvehagymát, a szárított húst, a Cervinus Perfetto sajtott, a petrezselymet és a medvehagymát. Majd fedd le a bagelt a másik felével.