forrás : https://www.produits-laitiers.com/

5 módszer a sajt felhasználásához a szezonális levesekben:

 

  1. A főzővízben
    Az olaszok soha nem dobják el a parmezánhéjat: félreteszik és levesekbe dobják, hogy ízesítsék őket! A francia változat esetében a kemény karakterű karakteres kemény héjakat (Beaufort, régi Comté stb.) Mi erre a célra 3 sajtunkat ajánljuk, mely héja igazán aromás, Cervinus Perfetto, Fenomenale és a kecskesajtos ízvilágú Szarvasi Picante-t. Tartsd dobozban, hűtőszekrényben vagy fagyasztóban. Így újra tudod hasznosítani őket, amikor elkészíted a forró leveseket, és már a főzés kezdetén használhatod bele.
  2. Bársonyossá teszi az állagot
    Ezúttal a sajtot közvetlenül a megfőtt levessel keverjük, hogy több ízt és puhaságot kapjon. Szeretnéd, ha a gyerekek élveznék a zöld cukkini típusú zöldségeket? Keverd össze egy adag olvasztott sajttal vagy krémsajttal és fűszerezd fokhagymával és gyógynövényekkel: a küldetés teljesítve! Egy másik technika: reszelt kemény sajtot adunk közvetlenül a forró leveshez, majd addig keverjük, amíg a sajt megolvad.  Ez utóbbihoz ajánljuk a Cervinus Perfetto sajtunkat.
  3. A leves tetejére szórva
    A sajtot az utolsó pillanatban is hozzá lehet tenni, közvetlenül a forró leves tányérjaira szórva, vagy korábban kockákra, forgácsokra, csíkokra vagy pálcikákra vágva. Ínycsiklandó párosítások: kék peniszes sajt, pl. Roquefort vagy Gorgonzola  zellerrel, tökkel vagy csicsókával nagyon finomak.  A kemény aromás sajtok, pl. Cervinus Perfetto és Fenomenale gombával, karfiollal vagy spárgával jól harmonizál, míg a  Szarvasi Picante  endíviával, paszternákkal vagy sárgarépával izgalmas ízvilág.
  4. Gratinozva (csőben sütve)
    Ki ne hallott volna a híres francia hagymalevesről? A  karamellizált hagymalapon elkészítve tálakba öntik, majd száraz kenyérszeletekkel és reszelt sajttal borítják. Ezután a sütő álló tálakat addig sütik, amíg a sajt meg nem olvad és szépen meg nem pirul a tetején. Korábban  Auvergne-ben a pásztorok Saint-Nectaire Tomme sajtjával készítették el. Ez a technika természetesen minden levessel elkészíthető, pl.reszelt Cervinus Perfetto vagy egy jellegzetesebb ízű sajt Cervinus Fenomenale felhasználásával.  A francia hagymakrémleves receptje megtalálható a honlapunkon és az e-book receptkönyvünkben is.
  5. Kísérő snackként.
    Végül a sajtot a levessel egyidejűleg, az ujjaiddal csípegetheted! Vagy egyéb formákban kisütve sós leveles téglákban vagy samosákban (indiai tésztabatyú) fészkelve, puffancs vagy sajtropogóssá alakítva, sós sütemény szeleteibe rejtve, kis sajttekercsekben elterítve…: annyi finomság, amelyet a levessel egy időben megkóstolhatunk egy még finomabb teljes értékű ételként. Pikáns sajtpuffancs receptünket megtalálod a honlapunkon és az e-book receptkönyvünkben is, mely kecskesajt ízvilágú Szarvasi Picante sajtunkkal készült eredeti francia recept.