Reszelt sajt, hmmm? Tippek, hogyan varázsoljunk fincsiségeket.

 

8 reszelt sajt recept ötlet:

    1. Sajtropogós: sütőpapírral borított tepsire készíts kis halmokat reszelt sajtból, jól elosztva. Meghintjük őket fűszerekkel, akár aromás gyógynövényekkel vagy tetszés szerinti kis magokkal, majd 180 ° C-on sütjük körülbelül tíz percig: amikor a sajt barnulni kezd, készen áll! Hagyd kihűlni a tepsit, és óvatosan húzd le. Helyezheted salátába vagy leveshez, de akár magában is ízes snack, aperitif bor mellé. Cervinus sajtjaink közül a Perfetto ideális hozzá, hiszen jól pirul, és finom ízes.

       

    2. Aperitif leveles tészta: kenj meg egy kinyújtott leveles tésztát, hogy egy réteg mustárral. Fedjük le reszelt sajttal, ízesítsük sóval és borssal, majd rétegezzünk rá egy második leveles tésztát. A tapadáshoz sodrófával nyomd meg. Ahhoz hogy aranybarna legyen, kevés tejben feloldott tojássárgájával kend meg.  Megszórhatjuk szárított kakukkfűvel, paprikával vagy szezámmal vagy mákkal. Vágd szét a leveles tésztát (téglalapok, kis korongok stb.) Tedd őket egy tepsire és süsd tíz percig (a leveles tésztának el kell kezdenie pirulni).Cervinus Picante sajtunk, igazán meg tudja bolondítani a kecskesajtos ízével. Aki pedig úgy érzi még tovább bolondítaná, tegyen bele pici kolbászkát, vagy sonkát, vagy ami épp eszébe jut és van otthon.

    3.  Croque-monsieur, lágyan olvadós, mint egy igaz francia pékségnél: keverjünk össze folyékony tejszínt és jó mennyiségű reszelt sajtot egy salátástálban. Só, bors. Helyezzük el a kenyérszeleteket sütőpapírral borított tepsire, és kenjük meg bőségesen a sajt-krém keverékkel. A tetejét sonkával fedjük be, majd helyezzük rá a kenyér másik felét és a tetejére tegyünk még egy kis szószt. Meghintjük reszelt sima sajttal, és 200 ° C-on kb 30 percig sütjük. Ehhez az ételhez a Szarvasi Caciotta sajtunkat ajánljuk, hogy kellően olvadós legyen.

       

    4. Sajtos omlett: 6 tojást feltörünk melyet 50 ml tejjel vagy folyékony tejszínnel, 2 marék reszelt sajttal, sóval és borssal dúsítjuk. Olvassz meg egy darab vajat egy tapadásmentes serpenyőben, és süsd az omlettet közepes lángon, mindkét oldalon, amíg a kívánt állagú nem lesz (folyós vagy átsült). A Cervinus Delicato csodásan passzol hozzá.

    5. Vogézeki quiche : (Lásd részletes receptjét weboldalunkon, link) Lusta változata szerint lepirított és lecsepegtetett füstölt szalonnát szórj  egy leveles tésztával kibélelt gyümölcsformára,  majd reszelt sajttal borítsd be és öntsd le a quiche lelkével ami,tojás és tejszín keveréke (30 cl tejszín+ 3 tojás + kevés só, bors és egy kis szerecsendió) tetejére mehet még reszelt sajt . 30 percig sütjük 200 ° C-on. Választásod szerint a bacon szalonnát más kiegészítőkkel is variálhatod (akár paprika, paradicsom, sült hagyma, főtt zöldség, tonhal stb.) Kalandra fel . A legfinomabb ízekért, mi a lelkébe reszelt Cervinus Perfetto sajtot ajánljunk , a tetejére pedig Cervinus Delicatot.

       

    6. Pizza: gördítsünk ki egy pizzatésztát egy tepsibe, fedjük le egy réteg paradicsomszósz réteggel és a választott köretekkel (apró gombadarabok, sonkaszeletek, olajban articsóka, szardella, fekete olajbogyó stb.). Meghintjük reszelt sajttal, ízesítjük sóval és borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal. 15-20 percig sütjük 210 ° C-on.  Szarvasi Caciotta sajtunk istenien nyúlik a tetején, mert ki mondta, hogy csak mozarella sajt lehet az igazi íz élmény a tetején?

           

  1. Francia hagymaleves: olvaszd fel vajat, és közepes lángon bőséges mennyiségű finomra vágott hagymát dinsztelj meg (4 -5 közepes fej), amíg égés nélkül karamellizálódik.(Lehet rusztikusan is hosszú karikákra vágni, valamint fokhagymával és póréhagyma vegyítésével még finomabb) Adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, és erőteljesen keverjük össze. Amikor aranyszínű, önts bele 1,5 liter forró erőlevest (lehet kimaradt húsleves) Jól passzol bele egy kis provanszi fűszerkeverék, vagy szimplán kakukkfű. Egy kis száraz fehér bor  nagyon pikánssá teszi. Főzzük közepes lángon körülbelül 30 percig. Öntsük a levest tálakba, fedjük le vékony szelet száraz vagy pirított kenyérrel, majd reszelt sajttal és grillezzük a tetejére a sajtot pár perc alatt, ha nincs grillünk, akkor előre pirítsunk sajtot a kenyérre és úgy tegyük a tetejére. Cervinus Perfetto-val igazi ropogós, ízes lesz, mely harmonizál a leves ízével.

  2. Sajtos makaróni gratin : a megfőtt tésztát (kagyló, makaróni, orsó, csavart stb.) Egy kivajazott edénybe helyezzük. Hozzáadunk bármilyen köretet (kockára vágott sonka, vajban megpirított gomba, megmaradt főtt csirke, olvasztott hagyma stb.), Majd öntsünk le egy nem túl sűrű és jól fűszerezett béchamel szósszal. Tetejére egy szép réteg reszelt sajtot szórjunk. Körülbelül húsz percig sütjük 200 ° C-on.  Cervinus Delicato-val lágy és igazán krémes lesz. Olyan egyszerű és gyors, miért hagynád ki? És van olyan gyerek, aki nem szereti sajtos tésztát?

       

forrás : https://www.produits-laitiers.com/