SZARVASI CERVINUS LAKTÓZMENTES SAJT-TERMÉKCSALÁD

Szarvasi Cervinus Raffinato laktózmentes sajt

Raffinato névre kereszteltük azon érlelt sajtunkat, amelyet egy egészen speciális kecskegida oltó-anyag segítségével alkottunk meg. Az olasz neve is tökéletesen tükrözi azt a magas szakmai tudást, amelyet sajtmesterünk megalkotott – egy olyan ízvilág, amely eltérő, amely meglepő – elegáns, de mégis átütő.

SZARVASI CERVINUS LAKTÓZMENTES SAJT-TERMÉKCSALÁD

A Szarvasi Agrár Zrt. által, olasz receptúra alapján gyártott kemény, zsíros, érlelt sajt, nevét városunkról kapta. Jelentése „szarvasi”, „szarvasi kötődésű”

A Cervinus termékcsalád hagyományos olasz metódus alapján, de a magyar ízvilágnak megfelelően készült prémium minőségű, saját kérgében érlelt keménysajt-család. Teljes tejből, oltós alvasztással készül, így nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, 100%-osan természetes és GMO-mentes. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott íz és színanyagot. Tartósítószert nem tartalmaz. Sajtjaink a hosszú érlelés során „veszítik” el laktóz tartalmukat.

ELNEVEZÉS

A termékcsalád egyes tagjait azután neveztük el, miután olasz sajt-szakértőkkel teszteltük a különböző érlelési fázisú sajtjainkat, majd azonnal papírra vetettük az első reakciójukat, ami az eszükbe jutott – innen jött az elnevezésük: RAFFINATO

TULAJDONSÁGOK

TÉSZTA
Világos sárga, tömör, néha enyhén lyukacsos

ÍZ
Frissen, édes tejre emlékeztető, érlelt változatban aromás

ÉRLELÉS
Legalább 75 napig, speciális érlelő kamrában

Összetevők

Pasztőrözött tehéntej, Étkezési só, Oltóenzim, Élő sajtkultúra, Zsírtartalom a szárazanyagban: min.: 45%

Allergén: Tehéntej
Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1699kJ /420kcal

Zsír: 33 g

– amelyből telített zsírsav: 22 g

Szénhidrát: 0,6 g

– amelyből cukor: 0,6 g

Fehérje: 26 g

Só: 1,7 g

JAVASOLT FOGYASZTÁS

Tésztákra fűszerként, testesebb vörös borok mellé baráti estékre, saláták ízesítéseként A még tökéletesebb ízek érdekében fogyasztás előtt a kérget 1mm vastagon le kell vágni.

KISZERELÉS

4-4,5 kg-os sajtkorong – darabolt, 180 g/csomag, védőgázas csomagolásban

TÁROLÁS

Tárolás: 0 – +4°C-on

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150