Az ételünk a gyógyszerünk- – miért jó a sajt?

Az ételünk a gyógyszerünk- – miért jó a sajt?   Biológiai értéke rendkívül nagy, mely tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Így nemcsak az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen élelmiszere, hanem fontos bizonyos betegségek diétájában is. Rendszeres fogyasztása az emberi szervezet számára az összes létfontosságú elemet biztosítja. A natúr sajtok fehérjetartalma 100g sajtra számítva 18-31g közötti (természetesen az…

Hogyan tároljuk a sajtjainkat?

Hogyan tároljuk a sajtjainkat?   A sajt olyan termék, amely az idő múlásával érik. Hasznos tanácsokkal segíthetjük, hogy tovább élvezhessük eredeti zamatát. ✓ Bevásárlásnál utoljára vegyük meg és óvatosan szállítsuk. ✓ Eredeti csomagolásban, vagy alufóliában/ zsírpapírban tároljuk. ✓ A nedvesség hatására kezd penészedni, ezért figyeljünk, hogy „lélegezzen”. Fontos, hogy kerüljük a légmentesen lezárt csomagolást. Ha…

A francia sajtok lenyűgöző világa

A francia sajtok lenyűgöző világa   Azt mondják, hogy a franciák az év minden napjára tartogatnak egy sajtot, vagyis több mint 365 féle sajtot különböztetnek meg. Annyi bizonyos, hogy minden régiónak megvan a saját maga specialitása. Rengeteg fajta igazán jó minőségű sajt van Franciaországban.  Napjainkban Franciaország a világ legnagyobb sajttermelője. Évente közel 1 400 000 tonna…

Mitől barnul meg a sütés hatására a sajt?

Mitől barnul meg a sütés hatására a sajt? Amikor a sajt megpirul, megolvad és megbarnul! Magyarázatok: Sajt önmagában, egy egész kémia A tej nem csak egy finom fehér és krémes folyadék: számos táplálkozási elemet tartalmaz, köztük a kazeinek (fehérjék), a zsírok (lipidek) és a laktóz (szénhidrátok) a fő nagy molekulák. Ezek örök mozgásban, szuszpenzióban maradnak…

Mitől változnak a sajtok színei?

Mitől változnak a sajtok színei? Mivel a sajtok előállításuk és érésük során különféle kezeléseken mennek keresztül! A színeket valójában természetes mikroorganizmusok, valamint festék, szén vagy akár viasz használata biztosítja. 1 / A természetes mikroorganizmusok által hozott színek Sok sajt esetében a kéreg természetes színt kap az érés során a spontán fejlődő jótékony mikroorganizmusoknak (baktériumok, élesztők,…

Reszelt sajt, hmmm? Tippek, hogyan varázsoljunk fincsiségeket.

Reszelt sajt, hmmm? Tippek, hogyan varázsoljunk fincsiségeket.   8 reszelt sajt recept ötlet: Sajtropogós: sütőpapírral borított tepsire készíts kis halmokat reszelt sajtból, jól elosztva. Meghintjük őket fűszerekkel, akár aromás gyógynövényekkel vagy tetszés szerinti kis magokkal, majd 180 ° C-on sütjük körülbelül tíz percig: amikor a sajt barnulni kezd, készen áll! Hagyd kihűlni a tepsit, és…

SAJT A LEVESBEN!

  forrás : https://www.produits-laitiers.com/ 5 módszer a sajt felhasználásához a szezonális levesekben:   A főzővízben Az olaszok soha nem dobják el a parmezánhéjat: félreteszik és levesekbe dobják, hogy ízesítsék őket! A francia változat esetében a kemény karakterű karakteres kemény héjakat (Beaufort, régi Comté stb.) Mi erre a célra 3 sajtunkat ajánljuk, mely héja igazán aromás,…