Almás-sajtos csirke rakottas

  Almás-sajtos csirke rakottas   Ahogy jön a hűvösebb idő, előtérbe kerülnek a rakottas ételek. Ez a csirke rakottas, kevésbé nehéz a gyomornak, könnyű elkészíteni, de megvan minden benne , ami teljes értékű ebéddé, vagy vacsorává teszi. A finom édeskés Szarvasi Caciotta sajtunk, nagyon kellemesen kiegészíti a zöldségek és a csirke egyvelegét.   25 perc előkészítés…

Croque-monsieur

Croque-monsieur     A Croque-monsieur egy Franciaországból származó meleg szendvics, amelyet puha szeletelt szendvics kenyérből, sonkából és sajtból készítenek, ideális esetben tűzhelyen serpenyőben vagy sütőben, vagy az 1970-es és 1980-as évektől kezdve speciális elektromos berendezésben grillezve. Készíthetjük vajjal vagy crème fraîche -sel,(francia tejszínes tejföl), de a legelterjedtebb, hogy  béchamel mártással dúsítják. Ha egy tükörtojást sütünk…

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával-Szoky konyhája

Extra utazós szendvicsek grill sajttal és házi céklás uborkával Szoky konyhája   Utazni nem csak nyáron mehetünk, hanem tavasszal és ősszel is kitűnő kiránduló idő lehet, és utazáskor mindig, megéhezünk. A legjobb az otthoni szendvics, amely tárháza kifogyhatatlan. Szoky is rengeteg receptet ismer, sok-sok kedvenc alapanyaggal, bármilyen kenyérrel, kiflivel, zsömlével, ciabatta-val, baguette-el stb. Két alap…

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény-Szoky konyhája

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény  -Szoky konyhája   A kakaós csiga igazi hungarikumnak számít, Pösch Mór találta fel 1908-ban, és eredetileg csokoládés tekerge néven emlegette finomságát. Ekkor kezdődött a kakaós csiga karrierje, ami több mint száz esztendeje töretlen. Azóta az iskolai büfék, pékségek és magyar konyhák állandó péksüteményévé vált. Azóta pedig nem csak kakaósan hódit, hanem…

Őszi Waldorf saláta sajttal

Őszi Waldorf saláta sajttal   Itt az ősz, és a finom szezonális gyümölcsökből vétek lenne nem készíteni egy finom salátát. Talán a legismertebb őszi saláta a Waldorf saláta. Mivel gyümölcsös összetevőihez nagyon passzol a sajt, ezért mi most hozzá tökéletesen passzoló ÚJ sajtunkkal, a Szarvasi Ideale sajttal turbózzuk fel. Története: A Waldorf saláta Manhattan szívében…

Rántott bújtatott grillsajt- Szoky konyhája

Rántott bújtatott grillsajt- Szoky konyhája    A grillsajt nem csak nyáron, bármikor elkészíthető hétköznap is ebédre, vacsorára, laktató , finom húsmentes fogás. És mivel mi magyarok imádunk bundázni, rántani, miért ne tennénk ezt a grillsajtokkal is. A sajt gyakran kifolyhat a panírból, de ha még kelkáposztába is csomagoljuk, biztosan megakadályozza azt. A sonka pedig telíti…

Croissant sajtos szendvics

Croissant sajtos szendvics   Próbáld ki, és legyen ez a meleg és sajtos reggeli croissant szendvics is reggeljeid része, hálás lesz a pocakod. Ezek a croissant szendvicsek ugyanolyan jól variálhatók, mint egy hagyományos kifli mégis édeskés leveles tésztája igazán különleges és eltér a megszokottól. Manapság a legtöbb pékségben frissen tudsz vásárolni. Ha nem akarsz bajlódni…

Sajtos rakott patiszon

Sajtos rakott patiszon     Nyáron egészen szeptemberig a tökök egyik fajtája izgalmas alternatívát jelenthet a káposzta, cukkini, főzőtök helyett. Valamiért ezt a csillagtöknek nevezett fajtát a magyar konyha vagy mellőzi, vagy kirántva készíti csak, pedig igazán ízletes lehet egyéb elkészítési módja is. Zsírtartalma alacsony. Kis mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és karotinoidokat, de C-vitamin-tartalma kiemelkedő. Tartalmaz…

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája   Szoky sok kedvence közül egy igazán pikáns és ízletes töltött tekercset készít most el Cervinus sajtjaink egyikével. Aki szereti az édes és a sós ízeket együtt, az biztosan nem fog csalódni, egy kis gyümölcs, egy kis nyúlós sajt, bacon és sonka, szóval minden jó, amit úgy általában…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…