Ravioli capresi

Az olasz Capri szigetének egyik szimbolikus étele a Caprese saláta mellett. A töltött tészta „gombócokat” friss olasz Caciotta sajttal készítik és nápolyi paradicsomos ragúval tálalják. A látványos tájképpel és kobaltkék tengerrel határolt Capri a Földközi-tenger egyik ékköve, dús növényzete és varázslatos szépsége az évszázadok során értelmiségiek, művészek és írók kedvelt helyévé tette. Az ókori történelem,…

Rántott sajt húsos köntösben, friss saláta, dressinggel -Szoky konyhája

Rántott sajt húsos köntösben, friss saláta, dressinggel  -Szoky konyhája   Ezt a rántott sajtot olyanoknak ajánljuk, akinek a sajt hús nélkül önmagában nem igazi étel. Vagy aki olyat készítene, amilyet még soha. Valami eredetit, ami kedvenceinket egyesíti. Hiszen Szoky húsos bundában fogja kirántani a sajtokat. Méghozzá nem akármilyen sajtot, hanem az igazán nyúlós Szarvasi Ideale…

Rántott bújtatott grillsajt- Szoky konyhája

Rántott bújtatott grillsajt- Szoky konyhája    A grillsajt nem csak nyáron, bármikor elkészíthető hétköznap is ebédre, vacsorára, laktató , finom húsmentes fogás. És mivel mi magyarok imádunk bundázni, rántani, miért ne tennénk ezt a grillsajtokkal is. A sajt gyakran kifolyhat a panírból, de ha még kelkáposztába is csomagoljuk, biztosan megakadályozza azt. A sonka pedig telíti…

Rakott sajtos húsos sós palacsinta + melegszendvics krém – Szoky konyhája

Rakott sajtos húsos sós palacsinta + melegszendvics krém  – Szoky konyhája   Nem kell megijedni – ahogy mondja Szoky – sós palacsinta tésztával fog most dolgozni, ami persze köretként és levesbetétként is kitűnően működik. Egy tűzálló sütőtálban megsütve bármilyen alkalomra elkészíthető ételt kaphatunk. A kimaradt krémből pedig isteni melegszendvicset is össze lehet rakni. Ezúttal a…

RAKOTT PADLIZSÁN

1 óra 15 perc közepes 350 kcal/adag ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 2 padlizsán 40 cl bolognai szósz 150 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt ELKÉSZÍTÉS Vágja a padlizsánt meglehetősen vékony szeletekre. Hagyja lecsepegni 30 percig (szórja meg őket sóval). Egy serpenyőben melegítsen egy kevés olívaolajat, és mindkét oldalán barnítsa meg a padlizsánszeleteket. Csökkentse a hőfokot és hagyja,…

Rakott karfiol darált hússal és sajttal

Rakott karfiol darált hússal és sajttal   A különböző rakott ételek rengeteg kultúrában megtalálhatóak és nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen nagyon sokféle változatban el lehet készíteni őket. A legtöbbször tartalmaznak valamilyen húst, amelynek köszönhetően laktatóak, a zöldségek pedig biztosítják, hogy a vitamin se hiányozzon ezekből az ételekből. Magyarországon a rakott krumpli, rakott káposzta és a rakott…

Rakott édesburgonya kétféle sajttal

Rakott édesburgonya kétféle sajttal   Az édesburgonya egy gyakran használt és ízletes alapanyag, amely sok receptben szerepel. Egyedülálló íze és enyhén édes, krémes állaga miatt széles körben kedvelik. Az édesburgonya gazdag tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amiért a tudatos táplálkozás egyik előnyös választása. Ez az étel kiváló választás lehet azoknak, akik keresik az új ízeket és…

Rakott cukkini kétféle sajttal

Rakott cukkini kétféle sajttal   A cukkini az egyik legnépszerűbb tökfajta. Zsenge textúrája és enyhén édes íze miatt számos különböző étel kedvelt alapanyaga, de nyersen is fogyasztható. Magas víztartalmának és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a cukkini nemcsak finom, hanem egészséges kiegészítője is az ételeknek. Változatos módokon elkészíthető, párolva, grillezve, sütve, pürésítve, rántva és töltve is nagyon…

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal A „quiche” szó a német kuchenből származik (ami „süteményt” jelent). Ezer féle változatát is fellelhetjük, de mind alapja a gyúrt vajas omlós tészta (helyettesíthető leveles tésztával kényelmesebbeknek), a felvert tojás, tejszín és a legtöbb esetben a sajt. Szezontól függően isteni bármely zöldséggel, és különféle húsokkal is…

Prágai hústekercs -Szoky konyhája

Prágai hústekercs -Szoky konyhája   Csodálatos töltött hús készült Szoky konyhájában. Töltött húshoz pedig csodálatosan illik a Cervinus Delicato sajtunk, ami nem hosszú érlelésű, de nagyon kellemesen lágy egy ilyen ételhez.  Nyitott karajjal dolgozik és füstölt hússal, és a szokásos finom fűszerekkel, melyek összességében nagyon ízletes ételt adnak.    Prágai hústekerecs 50 perc + 35…