Serpenyős Grill sajtok friss kevert salátával-Szoky konyhája recept

 Serpenyős Grill sajtok friss kevert salátával-  Szoky konyhája recept     Serpenyős grillsajtokat érdemes kipróbálni hisz lényegében csak egy forró serpenyőre van szükséged és egy saját kedvenc köretre és már az asztalon is van ez a finomság! Mivel a Szarvasi Grillsajtok, természetesen érlelt, minden tartósítószertől mentes igazi sajtok, így meleg hatására ugyanúgy olvadnak, és égnek,…

Scone avagy skót „pogácsa” sajttal

Scone avagy skót „pogácsa” sajttal   A tipikusan Skóciára jellemző scone (pogácsa szerű sós teasütemény) puha, finoman omlós, amit nagyon egyszerű elkészíteni! Egyre ismertebb világszerte, mivel népszerűek villásreggelire, aperitifként vagy akár salátával előételként. Mi egy sós változatát ajánljuk, pl.ünnepléshez kiváló. Fogyasztható cheddarral, mint a britek, vagy egy hozzá közel álló sajttal, amely tökéletes ehhez a…

Sajttal, sonkával töltött gombafejek

Sajttal, sonkával töltött gombafejek Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű…

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel – Szoky konyhája

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel  Szoky konyhája     Nyáron a nagy melegben egy hűs, ízes sajt saláta aranyat ér, aki nem kóstolta még, mindenképp próbálja ki. Akár önmagában is laktató étel, de Szoky most egy kis szűzérme kíséretében készíti el. A Szarvasi Picante, 30 napos érlelésű, kecskegida oltóanyaggal készített sajt, ami igazán pikánssá teszi…

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich   John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered…

Sajtos-halas chowder

Sajtos-halas chowder    A chowder egyfajta sűrű leves vagy egytálétel, általában hallal, tenger gyümölcseivel, vagy csak szimplán zöldségekből készítik, amelyet gyakran tejjel vagy tejszínnel krémesítenek. Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként. Latin -francia gyökerei vannak, de telepeseknek köszönhetően a chowder hamar otthonra lelt az Újvilágban is,…

Sajtos-fokhagymás kenyér

Sajtos-fokhagymás kenyér   Ez az ízletes sajtos-fokhagymás kenyér recept nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Ideális választás lehet, ha vendégeink érkeznek, de akkor is, ha a hétköznapi családi vacsorát szeretnénk feldobni valamivel. Az Ideale sajt és a fokhagymás-petrezselymes vaj tökéletesen kiegészítik egymást és a cipó réseibe beleolvadva ínycsiklandó ízélményt…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája

Sajtos zöldségfasírt a húsmentes napokra -Szoky konyhája   Még a nagyon húsimádó embereknek is érdemes heti egyszer húsmentes napot tartani, kicsit könnyíteni az emésztésen-  Szoky gondolatait idézve. A zöldségek a legegészségesebbek, rengeteg jótékony hatásuk van, és kitűnően tudják pótolni a húsos ételeket – az elkészítés a kulcs. A zöldségfasírt melegen és hidegen is nagyon finom,…