Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

Baszk melegszendvicsek

Baszk melegszendvicsek   Kicsit megéheztél? Villásreggelire jó lenne valami? Tévénézéshez ropogtatnál valamit? A sós sajtos pirítós mindenhez megfelelő. A 80’as évek nagy kedvence a melegszendvics kicsit feledésbe merült.  A kedvenc melegszendvics sütőinket pedig már nem is lehet kapni. Viszont a sütőben sültek ugyanolyan finomak. Ez a recept baszk roppanós melegszendvics kenyérke kecskesajtos ízvilágú Picante sajttal,…

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája Pillanatok alatt az asztalon ez a finomság!     Ki ne szeretné a csirkemellet, vagy a tésztát és főleg a minőségi sajtot?! Még a gyerekek is megeszik, ami azért nem mindig evidens. Ha pedig belecsempészünk egy kis brokkolit akkor talán ilyen formán ők is megeszik. Mert a vitamin az kell, és nyáron…

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta   Nagyon könnyen elkészíthető 20 perc alatt, ez a csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta. Egy igazán eredeti aperitif étel, amelyet egész nyáron élvezhetünk. Akár grillezéskor, vagy ebédszünetre vagy szabadtéri piknikezésnél is jó ötlet. A csicseriborsó tele van jó növényi fehérjével, az olajos halak pedig Omega 3 forrás, ami…

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán   Finom gratin padlizsánnal, paradicsomszósz darált hússal és fehér mártással. Adott egy egyszerű alaprecept, de a moussakának számos változata létezik, országtól, régióktól, vagy akár a családoktól függően is. Viszont ezeknek a változatoknak mindig a fő összetevője a padlizsán és a darált hús. Aztán lehet még, burgonya, cukkini, articsóka, csicseriborsó (a…

Pestos csirkés baconos wrap

Pestos csirkés baconos wrap   Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú…