Sajtkrémleves

Sajtkrémleves   A krémlevesek a reformkonyha kedvelt ételei. Selymes, jól variálható és általában a gyerekek is szeretik. A fine dining műfaj is erőszeretettel használja, mivel textúrájának köszönhetően jól tálalható. Rendkívül laktató, ezért akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára. Minden évszaknak megvannak a sláger krémlevesei, de a sajtkrémleves egy igazi aduász. Fogyaszthatjuk hidegen…

Serpenyős melegszendvics

Serpenyős melegszendvics   A grillezett sajtos szendvics a legtökéletesebb kényelmi étel, amit ismerünk. Ha hosszú volt a nap és már nagyon fáradtak vagyunk, netán egyszerűen nincs kedvünk semmi kaját csinálni, megmentőként érkezik. Elkészítése pofonegyszerű, ráadásul minden hozzávaló ott van a hűtőben vagy a kamrában. Nézzük meg, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni, hogy megnyaljuk utána mind a…

Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Serpenyős sertés kéreggel

Serpenyős sertés kéreggel   A „kéreg” kifejezés azt jelenti, hogy az ételt sült tészta veszi körül. Ez a serpenyős sertéshús és zöldség, aranyra sült leveles tésztával borítva, jó példa erre. Igazán különleges rakott étel, görögös és olaszos ízvilág is egyben. Ebédre és vacsorára is izgalmas választás.    15 perc + 1 óra 20 perc sütés…

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val   A panino olasz szó, magyarul péksüteményt jelent, és a többes száma a panini. Eredetileg olasz szendvicsféleség, de ma már több országban elterjedt. Olaszországban a panino szendvicset általában zsemléből vagy kis cipóból készítik (ezek olasz megfelelői a ciabatta vagy a rosetta). A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és…

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája

Öntött húsos karfiol- Szoky konyhája   Szoky receptje most egy rakott étel, amelyet akár hússal, akár hús nélkül, egyéb zöldségekkel is lehet variálni. A hozzávaló hús is lehet bármilyen darált hús, akár szárnyas, marha, vagy sertés is. Minden jósággal rakjuk meg, de ne feledjük a sajtot, ki ne maradjon a kellemesen selymes ízű Cervinus Delicato…

Pestos csirkés baconos wrap

Pestos csirkés baconos wrap   Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú…

Répás-sajtos polenta cupcake

Répás-sajtos polenta cupcake   Polenta, vagy székelyföldön puliszka, egyaránt kukoricadarából készül. Az olaszok krémesebben fogyasztják, míg Erdélyben keményre főzik, sőt meg is sütik. Állagra hasonlóan funkcionál, mint a búzadara, ezért sokan, még túrógombócba is teszik vagy tejbegríz helyett is főzik. Mit szólnátok egy cupcake formájú apró kis sütiféleséghez? A répától zamatosabb lesz, és hogy jobban…

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas   A „hachis parmentier”, egy eredeti párizsi recept, ami tulajdonképpen egy darált marhahúsos rakott krumpli. Nevét Antoine Parmentier patikusnak köszönheti, akinek sikerült megfékeznie a XVIII. században az éhínséget a krumpli, mint étel népszerűsítésével. Ez akkor még csak egy gumónak számított és takarmány növényként állatoknak adták! Parmentier nem csak a Versailles-i udvarban…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…