Töltött tojás sajttal

Töltött tojás sajttal   A töltött tojás a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen egyik kedvenc újévi hidegtálas ételünk a kaszinótojás. Ezenfelül országonként sokféle verziója ismert. Mi egy kicsit különleges variációt ajánlunk, hiszen a tojás nem csak húsvétra, de bármilyen alkalomra tápláló és ízletes fogás. És ne is beszéljünk a belereszelt sajt és spenót milyen tökéletes…

Többsajtos sült csirkés muffin

Többsajtos sült csirkés muffin A muffin mindig egy jó ötlet, hiszen gyors, egyszerű és sokoldalúan variálható. 40 perc könnyű 585 kcal/fő ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 1/2 doboz zöldfűszeres –fokhagymás sajtkrém 2 tojás 80 g sült csirke darabkák 5 cl tej 4 cl olaj 25 g reszelt Cervinus Picante sajt 25 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt 100…

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta   Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.   20 perc +…

Tenger gyümölcsei spagetti á la Szoky konyhája

Tenger gyümölcsei spagetti á la Szoky konyhája   Ezúttal egy ütős tésztát készít Szoky, intenzív ízű raguval. Nyáron frissen lenne az igazi a tenger gyümölcseit kóstolgatni, de mivel nálunk nincs ilyen, vagy nem biztos, hogy eljutunk tengerpartra, miért maradnánk ki ebből a finomságból.  Hál ’Istennek többféle fagyasztott tenger gyümölcsei keveréket lehet kapni és bármilyen tésztával…

Sós aprósütemény Sajtos kolbászos párna – Szoky konyhája

Sós aprósütemény Sajtos kolbászos párna – Szoky konyhája   Fenomenális illatú, nagyon ízes párnák, kolbásszal és Cervinus Fenomenale sajttal készült sós sütemények. Elkészítése nem bonyolult és nem csak ünnepekre, de bármilyen alkalomra ideális vendégváró étel. Készülj fel, hogy sokan elkérik majd a receptet, mert eteti magát!   30 perc előkészítés + 30-45 perc pihentetés hűtőben…

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

Sajtos -almás pite

Sajtos -almás pite     Igen, jól olvastad, sajt és alma. Mivel szuperül passzol , mint ahogy sok fajta gyümölcs sok fajta sajttal. Ha már változtatnál, és nem a hagyományos almás pitét készítenéd el, hanem valami különlegeset, akkor nyiss az új ízek felé,  kóstold meg, és készítsd el ezt a francia a receptet. Mi pedig…

Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság – Szoky konyhája

 Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság -Szoky konyhája      Egy kis kényeztetés Szokytól, leves formájában. Hiszen a leveseknek nagy szerepe van az étkezéseknél, és hűvös időben kifejezetten jól esik a léleknek egy meleg leves. A fergetes ízvilágú sajtlevest az érett Cervinus Fenomenale sajtból készíti.  40 perc könnyű 721 kcal/fő HOZZÁVALÓK 4 személyre: 200 g Szarvasi Cervinus…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…

Ravioli capresi

Az olasz Capri szigetének egyik szimbolikus étele a Caprese saláta mellett. A töltött tészta „gombócokat” friss olasz Caciotta sajttal készítik és nápolyi paradicsomos ragúval tálalják. A látványos tájképpel és kobaltkék tengerrel határolt Capri a Földközi-tenger egyik ékköve, dús növényzete és varázslatos szépsége az évszázadok során értelmiségiek, művészek és írók kedvelt helyévé tette. Az ókori történelem,…