Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta   Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.   20 perc +…

Sajtos-halas chowder

Sajtos-halas chowder    A chowder egyfajta sűrű leves vagy egytálétel, általában hallal, tenger gyümölcseivel, vagy csak szimplán zöldségekből készítik, amelyet gyakran tejjel vagy tejszínnel krémesítenek. Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként. Latin -francia gyökerei vannak, de telepeseknek köszönhetően a chowder hamar otthonra lelt az Újvilágban is,…

Hekk csőben sütve -Szoky konyhája

Hekk csőben sütve -Szoky konyhája   Szoky aranyérmes és szuperlatívuszokban emlegetett Cervinus Superiore sajtunkat teszteli ebben a finom, gyorsan elkészíthető sült rakott halas ételben. A gratin sütési technika már az oldalunkon többször előfordult, a csőben sütés alapszabályaival. Egy jó gratinhez a legtöbb esetben pedig elengedhetetlen egy jó, minőségi sajt. Aki nem próbálta azért, aki pedig…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

Töltött pecsenye karaj – Szoky konyhája

Töltött pecsenye karaj – Szoky konyhája   Füstölt sonkával és spenóttal dolgozik ezúttal Szoky, hogy elkészüljön ez a pompás étel. Az aranyérmes Cervinus Superiore 10 hónapos érlelésű sajt pedig a leg leg a sonkakrémes töltelék ízében.    1 óra 20 perc + 15 perc sütés közepes 696 kcal/ adag Hozzávalók 6 személyre: 6 db (160…

Sajtos rakott karfiol

Sajtos rakott karfiol   Ez egy olyan egytálétel, ami tartalmaz minden jót, bármikor jó ötlet. Könnyedén összeállítjuk a sütőben gratináljuk és főételként akár ebédre, akár vacsorára tálaljuk. Zöldség, hús, krémes és roppanós sajt igazán teljes értékű étellé teszi.    25 perc + 45 perc sütés könnyű 920 kcal/ adag Hozzávalók 4 személyre: 1 karfiol kis…

Házi Pesto

Házi Pesto   A pesto alapvetően egy zöld mártás, amit általában az olaszok tésztával vagy rizzsel fogyasztanak, de akár pirítósra is lehet kenni előételként. Alapja valamilyen mag, legelterjedtebb a fenyőmag, de lehet mandulával, dióval, kesudióval vagy pisztáciával is készíteni. A fűszerezés is változik ízlés szerint, a legkedveltebb a bazsalikom, nem meglepő módon a fantasztikusan ízes…

Sajtos Gofri   Igaz a gofrit általában édes formában ismerjük, mitöbb 3 féle alaprecept is ismert, megkülönböztetünk belga, amerikai és liege-i típusú gofri. Van vastagabb tésztájú és könnyed- ropogós tésztájú, melyet élesztővel készítenek, de az amerikai gofrit sütőporral készítik. Szoky most sós formában mutat be egy receptet, amely szendvics alapnak is kitűnő. Díjnyertes Cervinus Superiore sajtunk…

Répás-sajtos polenta cupcake

Répás-sajtos polenta cupcake   Polenta, vagy székelyföldön puliszka, egyaránt kukoricadarából készül. Az olaszok krémesebben fogyasztják, míg Erdélyben keményre főzik, sőt meg is sütik. Állagra hasonlóan funkcionál, mint a búzadara, ezért sokan, még túrógombócba is teszik vagy tejbegríz helyett is főzik. Mit szólnátok egy cupcake formájú apró kis sütiféleséghez? A répától zamatosabb lesz, és hogy jobban…

Pestos tészta pulykamellel és sajttal

Pestos tészta pulykamellel és sajttal   A pesto az olasz konyha egyik koronázatlan királya. Már az ókorban is készítettek hasonló mártást, amikor elkezdték a fűszereket mozsárban őrölni. Maga a „pesto” szó is az elkészítés módjára utal, hiszen a jelentése „őrölni”. Két legismertebb fajtája a zöld vagy „alla genovese”, bazsalikomra és a piros, vagy a „alla…