Többsajtos sült csirkés muffin

Többsajtos sült csirkés muffin A muffin mindig egy jó ötlet, hiszen gyors, egyszerű és sokoldalúan variálható. 40 perc könnyű 585 kcal/fő ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 1/2 doboz zöldfűszeres –fokhagymás sajtkrém 2 tojás 80 g sült csirke darabkák 5 cl tej 4 cl olaj 25 g reszelt Cervinus Picante sajt 25 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt 100…

Spenótos –halas tésztabatyu Szarvasi Picante sajttal

Spenótos –halas tésztabatyu Szarvasi Picante sajttal A leveles tészta mindig jó ötlet, hiszen bármivel megtölthetjük, amit találunk a hűtőben és viszonylag gyorsan elkészül. A batyuforma jól megtölthető akár krémesebb töltelékkel is. Minden formában a sajtok istenien rápirulnak a tetejére. A spenót kitűnően harmonizál a kecskesajttal, ill. a kissé kecskesajtos ízvilágú Szarvasi Picante sajtokkal, ezért a…

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel – Szoky konyhája

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel  Szoky konyhája     Nyáron a nagy melegben egy hűs, ízes sajt saláta aranyat ér, aki nem kóstolta még, mindenképp próbálja ki. Akár önmagában is laktató étel, de Szoky most egy kis szűzérme kíséretében készíti el. A Szarvasi Picante, 30 napos érlelésű, kecskegida oltóanyaggal készített sajt, ami igazán pikánssá teszi…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája Pillanatok alatt az asztalon ez a finomság!     Ki ne szeretné a csirkemellet, vagy a tésztát és főleg a minőségi sajtot?! Még a gyerekek is megeszik, ami azért nem mindig evidens. Ha pedig belecsempészünk egy kis brokkolit akkor talán ilyen formán ők is megeszik. Mert a vitamin az kell, és nyáron…

Sajt csillag harapnivaló

Sajt csillag harapnivaló   A leveles tészta mindig sláger aperitifként és könnyen elkészíthető. Ünnepi változatnak is elkészíthetjük, egész egyszerűen csillag alakú pogácsaszaggatóval. ( persze lehet fenyőfa, vagy rénszarvas is kinek milyen karácsonyi formája van otthon) Az ízesítés és a feltét ízlés szerint variálható, vagy aszerint amit találunk a hűtőben! Mi egy paradicsomos és Picante kecskesajtos…

Pikáns Sajtpuffancs

Az egyik legismertebb előétel Burgundiában, a sajtpuffancs (gougères au fromage) Nagyon népszerűek, kívül ropogósak, belül lágyak, és ha otthon kimarad sajt remek nassolnivaló. Akár aperitifnek, borozás –sörözés mellé, vagy vendégvárónak is kiváló. Mi most megbolondítjuk egy kis kecskesajtos ízvilággal. forrás: https://www.marmiton.org/recette 45 perc könnyű 532 kcal/fő ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 150 g liszt 4 tojás +1…

Pikáns sajtos tekercs sonkával, chorizo-val

Pikáns sajtos tekercs sonkával, chorizo-val Vendégváráshoz, aperitifnek, délutáni uzsonnához mindenképp ajánljuk. 20 perc könnyű 350 kcal/fő Hozzávalók 4 fő részére: 1 csomag kész leveles tészta  100 g Szarvasi Picante sajt (kecskesajt ízvilágú)  8 szelet Chorizo (lehet magyar szeletelt kolbász is)  4 szelet Sonka   1 evőkanál tej ELKÉSZÍTÉS Melegítsd fel a sütőt 200 ° C-ra.  Vedd…

Parasztreggeli- Szoky konyhája

 Parasztreggeli- Szoky konyhája   Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár…

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája     Aki szereti a rántott és egyéb formában kisütött húsokat, az nem fog csalódni, ha picit változtat és kipróbál egy kis újdonságot a Palermoi szeletet. Ezuttal Szarvasi Picante sajttal készül, ami kecsgida oltóanyaggal készített nagyon ízletes , pikáns kemény sajt,ami mind tésztákhoz, mind húsos ételekhez nagyon passzol. Nem is beszélve…