4 sajtos pizza, Quattro Formaggi

HOZZÁVALÓK  4db olasz pizzához: (recept lásd youtube: Jamie Oliver, Gennaro Contaldo : How to make perfect pizza:)  500g pizza/ kenyérliszt    egy tk só 7 g szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő  325ml meleg víz  8 ek passata ( 2 ek /pizza) 1 gerezd fokhagyma  só, ízlés szerint bazsalikom, oregano 10 dkg Cervinus Fenomenale  10dkg…

Baszk melegszendvicsek

Baszk melegszendvicsek   Kicsit megéheztél? Villásreggelire jó lenne valami? Tévénézéshez ropogtatnál valamit? A sós sajtos pirítós mindenhez megfelelő. A 80’as évek nagy kedvence a melegszendvics kicsit feledésbe merült.  A kedvenc melegszendvics sütőinket pedig már nem is lehet kapni. Viszont a sütőben sültek ugyanolyan finomak. Ez a recept baszk roppanós melegszendvics kenyérke kecskesajtos ízvilágú Picante sajttal,…

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta

Csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta   Nagyon könnyen elkészíthető 20 perc alatt, ez a csicseriborsó, tonhal és reszelt sajt saláta. Egy igazán eredeti aperitif étel, amelyet egész nyáron élvezhetünk. Akár grillezéskor, vagy ebédszünetre vagy szabadtéri piknikezésnél is jó ötlet. A csicseriborsó tele van jó növényi fehérjével, az olajos halak pedig Omega 3 forrás, ami…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán

MOUSSAKA, a görög rakott padlizsán   Finom gratin padlizsánnal, paradicsomszósz darált hússal és fehér mártással. Adott egy egyszerű alaprecept, de a moussakának számos változata létezik, országtól, régióktól, vagy akár a családoktól függően is. Viszont ezeknek a változatoknak mindig a fő összetevője a padlizsán és a darált hús. Aztán lehet még, burgonya, cukkini, articsóka, csicseriborsó (a…

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája     Aki szereti a rántott és egyéb formában kisütött húsokat, az nem fog csalódni, ha picit változtat és kipróbál egy kis újdonságot a Palermoi szeletet. Ezuttal Szarvasi Picante sajttal készül, ami kecsgida oltóanyaggal készített nagyon ízletes , pikáns kemény sajt,ami mind tésztákhoz, mind húsos ételekhez nagyon passzol. Nem is beszélve…

Parasztreggeli- Szoky konyhája

 Parasztreggeli- Szoky konyhája   Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár…

Pestos csirkés baconos wrap

Pestos csirkés baconos wrap   Ez a wrap tökéletes ebédre vagy vacsorára, hiszen a grillezett csirke mellett tartalmaz caesar öntetet, salátát, zöldségeket, avokádót, bacont és bazsalikomos pestót. Nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges és finom is. Szaftos, puha töltelékéhez a kecskegida oltóval ízesített Picante sajtunkat adtuk, ami még egyet csavar, az amúgy is különleges ízvilágú…

Pikáns sajtos tekercs sonkával, chorizo-val

Pikáns sajtos tekercs sonkával, chorizo-val Vendégváráshoz, aperitifnek, délutáni uzsonnához mindenképp ajánljuk. 20 perc könnyű 350 kcal/fő Hozzávalók 4 fő részére: 1 csomag kész leveles tészta  100 g Szarvasi Picante sajt (kecskesajt ízvilágú)  8 szelet Chorizo (lehet magyar szeletelt kolbász is)  4 szelet Sonka   1 evőkanál tej ELKÉSZÍTÉS Melegítsd fel a sütőt 200 ° C-ra.  Vedd…