Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája

Sajtos brokkolis csirkemell-Szoky konyhája Pillanatok alatt az asztalon ez a finomság!     Ki ne szeretné a csirkemellet, vagy a tésztát és főleg a minőségi sajtot?! Még a gyerekek is megeszik, ami azért nem mindig evidens. Ha pedig belecsempészünk egy kis brokkolit akkor talán ilyen formán ők is megeszik. Mert a vitamin az kell, és nyáron…

Baszk melegszendvicsek

Baszk melegszendvicsek   Kicsit megéheztél? Villásreggelire jó lenne valami? Tévénézéshez ropogtatnál valamit? A sós sajtos pirítós mindenhez megfelelő. A 80’as évek nagy kedvence a melegszendvics kicsit feledésbe merült.  A kedvenc melegszendvics sütőinket pedig már nem is lehet kapni. Viszont a sütőben sültek ugyanolyan finomak. Ez a recept baszk roppanós melegszendvics kenyérke kecskesajtos ízvilágú Picante sajttal,…

Húsvéti olasz sajtos kalács

Húsvéti olasz sajtos kalács   Ki ne ismerné az olaszok édes Panettone kalácsát, amelyet főleg húsvétkor fogyasztanak, mindenféle ízesítéssel. Viszont a kalácssütés hagyományának nem csak édes, de sós változatai is ugyanúgy népszerűek nem csak ott, itthon is. A mai recept az olaszországi Marche régió húsvéti kulináris hagyományához tartozik, bár Közép-Olaszországban is vannak variációk. Zamatos „sajtkenyér”,…

Sajtos-baconos Grissino

Sajtos-baconos Grissino    A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.(…

Parasztreggeli- Szoky konyhája

 Parasztreggeli- Szoky konyhája   Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár…

Sajt csillag harapnivaló

Sajt csillag harapnivaló   A leveles tészta mindig sláger aperitifként és könnyen elkészíthető. Ünnepi változatnak is elkészíthetjük, egész egyszerűen csillag alakú pogácsaszaggatóval. ( persze lehet fenyőfa, vagy rénszarvas is kinek milyen karácsonyi formája van otthon) Az ízesítés és a feltét ízlés szerint variálható, vagy aszerint amit találunk a hűtőben! Mi egy paradicsomos és Picante kecskesajtos…

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája

Palermói sertésszelet- Szoky konyhája     Aki szereti a rántott és egyéb formában kisütött húsokat, az nem fog csalódni, ha picit változtat és kipróbál egy kis újdonságot a Palermoi szeletet. Ezuttal Szarvasi Picante sajttal készül, ami kecsgida oltóanyaggal készített nagyon ízletes , pikáns kemény sajt,ami mind tésztákhoz, mind húsos ételekhez nagyon passzol. Nem is beszélve…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…

4 sajtos pizza, Quattro Formaggi

HOZZÁVALÓK  4db olasz pizzához: (recept lásd youtube: Jamie Oliver, Gennaro Contaldo : How to make perfect pizza:)  500g pizza/ kenyérliszt    egy tk só 7 g szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő  325ml meleg víz  8 ek passata ( 2 ek /pizza) 1 gerezd fokhagyma  só, ízlés szerint bazsalikom, oregano 10 dkg Cervinus Fenomenale  10dkg…

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel – Szoky konyhája

Sajtsaláta hirtelen sült sertés szűzérmékkel  Szoky konyhája     Nyáron a nagy melegben egy hűs, ízes sajt saláta aranyat ér, aki nem kóstolta még, mindenképp próbálja ki. Akár önmagában is laktató étel, de Szoky most egy kis szűzérme kíséretében készíti el. A Szarvasi Picante, 30 napos érlelésű, kecskegida oltóanyaggal készített sajt, ami igazán pikánssá teszi…