Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal A „quiche” szó a német kuchenből származik (ami „süteményt” jelent). Ezer féle változatát is fellelhetjük, de mind alapja a gyúrt vajas omlós tészta (helyettesíthető leveles tésztával kényelmesebbeknek), a felvert tojás, tejszín és a legtöbb esetben a sajt. Szezontól függően isteni bármely zöldséggel, és különféle húsokkal is…

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich   John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered…

Sajttal, sonkával töltött gombafejek

Sajttal, sonkával töltött gombafejek Kis gomba sonkával és sajttal, a gyerekek imádni fogják, és a felnőttek is. Tálalhatjuk ezt a receptet külön ételként (mint a töltött paradicsom esetében),de alkalmas lehet előételnek is 😉 A gomba kitűnő D-vitaminforrás , immunerősítő, kevés kalória, és még a vércukorszintet sem terheli. Egyre vigyázzunk, csak megbízható forrásból válasszunk jó minőségű…

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája

Töltött karaj az ízek szerelmeseinek- Szoky konyhája   Szoky sok kedvence közül egy igazán pikáns és ízletes töltött tekercset készít most el Cervinus sajtjaink egyikével. Aki szereti az édes és a sós ízeket együtt, az biztosan nem fog csalódni, egy kis gyümölcs, egy kis nyúlós sajt, bacon és sonka, szóval minden jó, amit úgy általában…

Croissant sajtos szendvics

Croissant sajtos szendvics   Próbáld ki, és legyen ez a meleg és sajtos reggeli croissant szendvics is reggeljeid része, hálás lesz a pocakod. Ezek a croissant szendvicsek ugyanolyan jól variálhatók, mint egy hagyományos kifli mégis édeskés leveles tésztája igazán különleges és eltér a megszokottól. Manapság a legtöbb pékségben frissen tudsz vásárolni. Ha nem akarsz bajlódni…

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény-Szoky konyhája

Sajtkrémes csiga világbajnok sós sütemény  -Szoky konyhája   A kakaós csiga igazi hungarikumnak számít, Pösch Mór találta fel 1908-ban, és eredetileg csokoládés tekerge néven emlegette finomságát. Ekkor kezdődött a kakaós csiga karrierje, ami több mint száz esztendeje töretlen. Azóta az iskolai büfék, pékségek és magyar konyhák állandó péksüteményévé vált. Azóta pedig nem csak kakaósan hódit, hanem…

Ropogós mini pite sajttal és sonkával

Ropogós mini pite sajttal és sonkával   Aperitifnek, ínyenc előételnek, hideg svédasztalhoz vagy akár vacsorára, próbáld ki te is ezt a ropogós minipite receptet, rusztikus ízvilág, amely felmelegíti a lelked! Leveles tésztalapból, paraszt sonka szeletekből, ruganyos –krémes Cervinus Delicato sajtból, és tojás és folyékony tejszín keverékéből készül.   15 perc előkészítés + 25 perc sütés…

Karfiol koszorú sajttal

Karfiol koszorú sajttal     A karfiol elkészítése a köztudatban egészen szegényes, többnyire rakott karfiol, vagy a „könnyű” húsmentes ételnek titulált rántott karfiol. Pedig manapság nagyon sok fajta módja van már az elkészítésének és lehet igazán mutatós is, nem csak finom. A koszorú az advent szimbóluma, amely kör formájával, a Napra, a megújuló időre, és…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…