Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val

Grillezett Panini szalámival, sajttal és pesto-val   A panino olasz szó, magyarul péksüteményt jelent, és a többes száma a panini. Eredetileg olasz szendvicsféleség, de ma már több országban elterjedt. Olaszországban a panino szendvicset általában zsemléből vagy kis cipóból készítik (ezek olasz megfelelői a ciabatta vagy a rosetta). A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és…

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas

Egzotikus édesburgonyás Parmentier rakottas   A „hachis parmentier”, egy eredeti párizsi recept, ami tulajdonképpen egy darált marhahúsos rakott krumpli. Nevét Antoine Parmentier patikusnak köszönheti, akinek sikerült megfékeznie a XVIII. században az éhínséget a krumpli, mint étel népszerűsítésével. Ez akkor még csak egy gumónak számított és takarmány növényként állatoknak adták! Parmentier nem csak a Versailles-i udvarban…

Nizzai saláta

Nizzai saláta   Előételnek, piknikre vagy grillezéshez kísérőnek próbáld ki Te is ezt a saláta receptet, amely jól kihozza a nyár ízei. Tésztából, tonhalból, Caciotta sajtból, paradicsomból, kaliforniai paprikából, olajbogyóból, babból és újhagymából áll, könnyű, ízletes és mégis tápláló. Tegyük hozzá, számos verziója létezik ennek is, és több francia régióban is vitatkoznak egyes összetevőkön. Van…

Majonézes sajtsaláta tésztával vagy krumplival -Szoky konyhája

Majonézes sajtsaláta 🌞😎⛱️ tésztával vagy krumplival   -Szoky konyhája   Kétféle befejezéssel készíti el ugyanazt a sajtsalátát nektek Szoky, amelyet egy hűtőtáskába bepakolva vihettek magatokkal a vízpartra.  A hűsítő saláta biztosan jól fog esni a nagy melegben. Az alapja a Szarvasi Caciotta sajtunk, ami egy fiatal parmezán jellegű sajt, nagyon finom ízvilággal, 20 napig van érlelve,…

Swiss Alpine Makaróni, avagy Alpesi sajtos tészta – Szoky konyhája

Swiss Alpine Makaróni, avagy Alpesi sajtos tészta – Szoky konyhája   Igaz Szoky nőnapra is elkészítette ezt az ételt, de bármikor kényeztethetjük magunkat egy ilyen finom rakott tésztával, és nem csak a hölgyek. Hogy miért is kényeztetés egy ilyen tészta? Mert krémes állagával a lágy ifjúkori parmezánnal, vagyis a Caciotta sajt édeskés ízvilágával és a…

Mexikói „lasagna”

Mexikói „lasagna”   A mexikói lasagna egy ultra ínyenc étel, amely az olasz lasagne-t és a mexikói chilit ötvözi, és tortillát-wrapot használ a különböző rétegek elkészítéséhez. Ennél egyszerűbb recept nem létezik, Ez is egy módja annak, hogy újra felfedezzük a mexikói chilit. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mert a bolognai lasagne-hoz…

Zöld fűszeres sajtos vajas csirkemell 7+1 házi fűszerkeverék – Szoky konyhája

Zöld fűszeres sajtos vajas csirkemell 7+1 házi fűszerkeverék – Szoky konyhája   Igaz a téli időszakban sok nehezebb, energiadúsabb ételt eszünk, de nem árt néha pihenőt adni a gyomrunknak. Itt van Szoky ajánlásában egy könnyedebb recept, amely elkészítése is egyszerű, és a fűszerek hatására ízes étel a hét bármely napján. Caciotta sajtunk kedves selymességével  segít…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…

Pizza gömb fenyőfa

Pizza gömb fenyőfa   Ohh, sajtos fa, ohh sajtos fa… Itt a karácsony és a fenyőfa mindenhol megjelenik.  A szobában, a díszítéseken, a zokninkon, a csészénken, a párnánkon, és miért ne lenne az ételünk is egy ízletes fenyőfa?! Nem csak mutatós, finom vendégváró, olvadós Szarvasi Caciotta sajttal pedig az evés látványa is élvezetes. Gyorsan elkészül,…

Sós töltött királynő fánkocska

Sós töltött királynő fánkocska   Az égetett tészta a magyar cukrászdák elengedhetetlen kelléke. Igaz, nem a legtöbbet használt tésztaféleség, de pl. a képviselőfánkot mégiscsak ebből készítik. Mivel a kisült tészta kissé emlékeztetett egy káposztára, így Pate à Choux-t (ejtsd: pát á su, vagyis káposzta-tészta) emlegették, és így is nevezik a mai napig. A francia cukrászatokban…