Cézár saláta

Miért pont Cézár a neve? Ezt a salátát az olasz  Cesare Cardini készítette saját Caesar’s  vendéglőjében és ez alapján nevezte el a salátát. 1918 körül emigrált az Egyesült Államokba, hogy éttermet hozzon létre. A receptet azóta is többféle variációban készítik. Eredeti összetevői még eleinte tojást is tartalmaztak, de elhagyták higiéniai okokból. A modern receptek többsége…

Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois avagy  a csőben sült gratin burgonya titkos lépései   Olyan jól áll neki az egyszerűség Vékony szeletekre vágott burgonya, tejszín, só, bors, vaj: csak öt összetevő alkotja a hagyományos gratin dauphinois-t. Pár kis eltérés azonban megengedett: a tejszínt gyakran keverik a tejjel, amikor az nagyon sűrű, így a krumpli könnyen meg tud főni…

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal

QUICHE ez sikk! avagy francia sós pite Cervinus sajttokkal A “quiche” szó a német kuchenből származik (ami “süteményt” jelent). Ezer féle változatát is fellelhetjük, de mind alapja a gyúrt vajas omlós tészta (helyettesíthető leveles tésztával kényelmesebbeknek), a felvert tojás, tejszín és a legtöbb esetben a sajt. Szezontól függően isteni bármely zöldséggel, és különféle húsokkal is…

Krémes francia hagymaleves Cervinus Perfetto sajttal

Krémes francia hagymaleves Cervinus Perfetto sajttal A francia hagymaleves méltán ismert leves, mely eredeti változatát egy kezdő kiskukta is könnyen elkészítheti. A legenda szerint a levest XV. Lajos király találta ki. Késő este, amikor vadászházában tartózkodott, felfedezte, hogy csak hagyma, vaj és pezsgő van nála, no meg baguette. Megfőzte a három hozzávalót és elkészítette az…

Gofri Fenomenale baconnal

Gofri Fenomenale baconnal A gofri sós változatban is elkészíthető! És igen, a Nutella vagy lekvárral rendelkező klasszikus gofri helyett válasszon egy receptet, amelyet aperitifként vagy előételként zöld salátával szolgálhat fel. Ezek a bacon szalonnás és Cervinus sajtos gofrik rendkívül ízletesek és rendkívül finomak. Néhány perc alatt elkészíthetők, és örömet szereznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ez…

Többsajtos sült csirkés muffin

Többsajtos sült csirkés muffin A muffin mindig egy jó ötlet, hiszen gyors, egyszerű és sokoldalúan variálható. 40 perc könnyű 585 kcal/fő ÖSSZETEVŐK 4 FŐ-re 1/2 doboz zöldfűszeres –fokhagymás sajtkrém 2 tojás 80 g sült csirke darabkák 5 cl tej 4 cl olaj 25 g reszelt Cervinus Picante sajt 25 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt 100…

SKANDINÁV SZENDVICS Cervinus PERFETTO SAJTTAL

SKANDINÁV SZENDVICS Cervinus PERFETTO SAJTTAL Barna/ fekete kenyér, füstölt hal, póréhagyma, és íme, kész is egy skandináv ötvözete a tengernek és a hegyeknek Az alma pedig gazdagítja a sajt és a hal ízét. Ez a kombináció felébreszti az ízlelőbimbókat és jobban kihozzák egymás ízeit, hiszen az alma gyümölcsössége ellensúlyozza a hal sós tengeri ízét és…

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke

Sajtos –sonkás, olívabogyós kenyérke A püspökformában süthető kenyér egy gyorsan összeállítható, jól variálható étel. Itthon inkább édes formában ismerjük gyümölcskenyérként, de érdemes sósan is kipróbálni, hiszen laktató és mindenki a szája íze szerint állíthatja össze a kiegészítő elemeit. 1 óra könnyű 636 kcal/adag (3db) ÖSSZETEVŐK 6 FŐ-re 200 g liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás…

Hajdina palacsinta tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal

Hajdina palacsinta tojással, sonkával és Cervinus Fenomenale sajttal Ön is könnyen elkészítheti a franciák híres Galette-jét, mely Bretagne-ban a legjobb. A Galette Complète ideális egy teljes értékű étkezéshez, hiszen minden olyan összetevőt tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Rendkívül egészséges, tápláló és laktató is egyben. Plusz előnye, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Gyorsan készítsen egy teljes…

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE)

HAJDINA PALACSINTA (GALETTE BRETONNE) Az igazi Galette Bretonne, a francia konyha egyik gyöngyszeme a hajdina palacsinta, mely nem tévesztendő össze a hagyományos Crêpe -el. Rengeteget féle töltelékkel elkészíthető nagyon egészséges és teljesértékű táplálék lehet bármely étkezésre. Érdekesség, hogy a palacsinták mérete eltér a hagyományos palacsintáétól, Bretagne-ban óriás palacsintákat készítenek, és abból egyet fogyasztanak választott töltelékkel…