A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc   Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok…

Kontyos karaj -Szoky konyhája

Kontyos karaj -Szoky konyhája   Szoky mai csemegéje, egy fenomenálisan finom karaj, nem véletlen, hiszen a karaj „kontyában”mi más lenne, ha nem a Cervinus Fenomenale díjnyertes sajtunk. Ami még megspékeli ízében, az a házias májkrém. Elősütött húst a sütőben sütjük össze krémes „kontyával”. Akár a családnak, akár vendégeknek nagyon ízletes fogás.   50 perc +15-18…

Töltött tojás sajttal

Töltött tojás sajttal   A töltött tojás a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen egyik kedvenc újévi hidegtálas ételünk a kaszinótojás. Ezenfelül országonként sokféle verziója ismert. Mi egy kicsit különleges variációt ajánlunk, hiszen a tojás nem csak húsvétra, de bármilyen alkalomra tápláló és ízletes fogás. És ne is beszéljünk a belereszelt sajt és spenót milyen tökéletes…

Tojás roppanós fészekben

Tojás roppanós fészekben Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.     30 perc könnyű 232kcal/ tojásfészek Hozzávalók 4 személyre: 400g burgonya 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt  1db tojás M-es tojás…

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája   Bármely alkalomra, isteni kis vendégváró, ez a sajtos ropogós nassolnivaló. Közeleg a húsvét, remek ötlet a locsolkodó fiúkat -férfiakat kis ropogtatni valóval várni. Nagyon nagy kedvence lehet bárkinek, hiszen pillanatok alatt elkészíthető kevés alapanyagból. Igazi teavajjal, a közepesen érett Cervinus Perfetto sajttal, kis köménnyel. Érdemes kipróbálni, mert nem…

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta   Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.   20 perc +…

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc – Szoky konyhája

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc   – Szoky konyhája   A csirkefalatokat mindenki szereti, ezúttal nem a szokásos csirkemellel készíti Szoky, hanem csirkecombot használ. A könnyed kis golyók összetett ételek, de megéri elkészíteni. A Cervinus Perfetto sajt a közepében olvadossá sül, és még köretet sem igényel, hiszen már van benne krumpli és répa a hús mellett., de…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…

Sós aprósütemény Sajtos kolbászos párna – Szoky konyhája

Sós aprósütemény Sajtos kolbászos párna – Szoky konyhája   Fenomenális illatú, nagyon ízes párnák, kolbásszal és Cervinus Fenomenale sajttal készült sós sütemények. Elkészítése nem bonyolult és nem csak ünnepekre, de bármilyen alkalomra ideális vendégváró étel. Készülj fel, hogy sokan elkérik majd a receptet, mert eteti magát!   30 perc előkészítés + 30-45 perc pihentetés hűtőben…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…