Brokkoli krémleves sajttal

Brokkoli krémleves sajttal   A brokkoli az élénkzöld virágaival és gazdag tápanyagprofiljával egy igazi szupersztár a zöldségek között. Kiváló forrása a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak, a rostoknak és számos alapvető ásványi anyagnak. Ráadásul a konyhában is egy nagyon sokoldalú alapanyagnak számít. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető brokkoli krémleves pedig ötvözi a zöldség jótékony…

Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…

Rizottó tökkel és sajttal

Rizottó tökkel és sajttal   A risotto nem egy bonyolult étel, mégis kíván egy jó adag odafigyelést. Elsősorban nem mindegy milyen rizsből főzzük, érdemes utánanézni, bár manapság a szupermarketek is árulnak risotto rizst. Egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést. Fontos, hogy a rizsszemek felhevüljenek a forró zsiradékon és hogy mindez gyorsan, egyenletesen…

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc   Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok…

Tojás roppanós fészekben

Tojás roppanós fészekben Ezúttal egy nagyon eredeti, mutatós és ízletes tojásos harapnivalót ajánlunk a húsvéti asztalra. A rösztit mindenki ismeri, hasonló eljárással készíthetünk egy roppanós fészket, amelybe a tojást bacon és sajt kíséretében sütjük meg.     30 perc könnyű 232kcal/ tojásfészek Hozzávalók 4 személyre: 400g burgonya 100g reszelt Cervinus Perfetto sajt  1db tojás M-es tojás…

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája

Sajtos ropogós Ripi-Ropi Kipi-Kopi -Szoky konyhája   Bármely alkalomra, isteni kis vendégváró, ez a sajtos ropogós nassolnivaló. Közeleg a húsvét, remek ötlet a locsolkodó fiúkat -férfiakat kis ropogtatni valóval várni. Nagyon nagy kedvence lehet bárkinek, hiszen pillanatok alatt elkészíthető kevés alapanyagból. Igazi teavajjal, a közepesen érett Cervinus Perfetto sajttal, kis köménnyel. Érdemes kipróbálni, mert nem…

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc – Szoky konyhája

Csirkegolyók, sajtos krumpli gombóc   – Szoky konyhája   A csirkefalatokat mindenki szereti, ezúttal nem a szokásos csirkemellel készíti Szoky, hanem csirkecombot használ. A könnyed kis golyók összetett ételek, de megéri elkészíteni. A Cervinus Perfetto sajt a közepében olvadossá sül, és még köretet sem igényel, hiszen már van benne krumpli és répa a hús mellett., de…

Flammekueche vagy tarte flambée

Flammekueche vagy tarte flambée   Van a francia elzászi régiónak egy olyan sült „kenyérlángosa”, -német nevének fordítása szó szerint „lángban sült pite”, vagy a francia átfordított neve a tarte flambée , „flambirozott pite”-, amely bár ropogósabb és vékonyabb tésztájú, mint a miénk, de ugyanaz a lényege , hogy az eredetit fatüzelésű kemencében sütik. A Flammekueche…

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája

Sajtgolyók 5 variációban – Szoky konyhája   Nem csak ünnepekre, szülinapra, de akár vendégváráshoz, otthoni házibulihoz is kiváló. Ezeket a kézzel gyúrt sajtos golyókat pirítós vagy gyümölcsök kíséretében érdemes fogyasztani. Fogpiszkálóra felszúrjuk és egy mozdulattal a szánkba kerülhet. Praktikus, finom, látványos és gyors mind elkészíteni, mind megenni. Mindenki imádni fogja.    40 perc + 30…