Cukkini lepényke

 

Fedezd fel a cukkini „krokett” receptünket Cervinus Fenomenale sajttal, amely karakteres, érett ízvilágával bármely ételre hatással van, és ínyenccé teszi azt. Nem kell sok belőle, hogy érezd miért is a kedvence sok Cervinus sajtrajongóknak. Ezt a lepényke akár előételként, akár hús kísérőjeként is megállja a helyét. Sőt akár reggelire is fogyasztható sonkával és zöldségekkel. Ezenkívül ez egy nagyon egyszerű recept! Kicsit más, mint a mi hagyományos röszti, de ugyanolyan kedvenc lehet.

 

40 perc

könnyű

440 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb cukkini
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 70 g Cervinus Fenomenale sajt
  • 200 g liszt
  • 3 tojás
  • 15 cl tej
  • 10 cl olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg és töröljük meg a cukkinit, majd hámozzuk meg őket egy krumplihámozóval. Reszeljük le nagy lyukú sajtreszelővel, vagy vágjuk julienne-re (kis hasábokra). Finoman reszeljük le a Cervinus Fenomenale sajtot is.
  2. Egy tálban törjük fel a tojásokat, habverővel keverjük csomómentesre a liszttel és a sütőporral. Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a tejet, majd a sót, borsot, a reszelt cukkinit, és jól keverjük össze, hogy homogén készítményt kapjunk.
  3. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Amint forró, csúsztassunk be a serpenyőbe egy evőkanál cukkinis masszát. Hagyjuk, hogy 1-2 percig piruljanak, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldal is megsüljön (összesen kb. 3 perc). Így folytassuk, amíg el nem fogy a massza.
  4. Szedjük ki egy nedvszívó papírra. Lehetőleg melegen tálaljuk.

TIPP

Lehet magában fogyasztani  egy finom hagymás tejfölös szósszal, de bármilyen húshoz is passzol köretként. Egy kis rosé bor nagyon illik hozzá kisérőként. 🙂

Jó étvágyat kívánunk!