Cukkini lepényke
Fedezd fel a cukkini „krokett” receptünket Cervinus Fenomenale sajttal, amely karakteres, érett ízvilágával bármely ételre hatással van, és ínyenccé teszi azt. Nem kell sok belőle, hogy érezd miért is a kedvence sok Cervinus sajtrajongóknak. Ezt a lepényke akár előételként, akár hús kísérőjeként is megállja a helyét. Sőt akár reggelire is fogyasztható sonkával és zöldségekkel. Ezenkívül ez egy nagyon egyszerű recept! Kicsit más, mint a mi hagyományos röszti, de ugyanolyan kedvenc lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kisebb cukkini
- 1/2 tasak sütőpor
- 70 g Cervinus Fenomenale sajt
- 200 g liszt
- 3 tojás
- 15 cl tej
- 10 cl olaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Mossuk meg és töröljük meg a cukkinit, majd hámozzuk meg őket egy krumplihámozóval. Reszeljük le nagy lyukú sajtreszelővel, vagy vágjuk julienne-re (kis hasábokra). Finoman reszeljük le a Cervinus Fenomenale sajtot is.
- Egy tálban törjük fel a tojásokat, habverővel keverjük csomómentesre a liszttel és a sütőporral. Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a tejet, majd a sót, borsot, a reszelt cukkinit, és jól keverjük össze, hogy homogén készítményt kapjunk.
- Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Amint forró, csúsztassunk be a serpenyőbe egy evőkanál cukkinis masszát. Hagyjuk, hogy 1-2 percig piruljanak, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldal is megsüljön (összesen kb. 3 perc). Így folytassuk, amíg el nem fogy a massza.
- Szedjük ki egy nedvszívó papírra. Lehetőleg melegen tálaljuk.