Sajtos rakott karfiol

 

Ez egy olyan egytálétel, ami tartalmaz minden jót, bármikor jó ötlet. Könnyedén összeállítjuk a sütőben gratináljuk és főételként akár ebédre, akár vacsorára tálaljuk. Zöldség, hús, krémes és roppanós sajt igazán teljes értékű étellé teszi. 

 

25 perc + 45 perc sütés

könnyű

920 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karfiol kis virágokban
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 200g reszelt Cervinus Superiore sajt
  • 15 dkg főtt apróra vágott húsos szalonna
  • 1/4 csésze apróra vágott friss metélőhagyma
  • só és bors 
  • apróra vágott zöldhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 2 apróra vágott fokhagymagerezd
  • 1/2 teáskanál zúzott chili pelyhek
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 diónyi vaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A forró sós víz üstjében 3 percig blansírozzuk a karfiol virágokat. Csepegtessük le, öblítse le hideg vízzel és tegyük egy tálba
  2. reszeljük le a a Cervinus Superiore sajtot, a szalonnát pirítsuk le
  3. a karfiolt keverjük el a tejföllel, a Cervinus Superiore sajttal, szalonnával, metélőhagymával, sóval és borssal. Keverjük addig, amíg a karfiolok jól bevonódnak. Tegyük félre
  4. melegítse elő a sütőt 190 ˚C -ra
  5. egy serpenyőben közepesen alacsony hőmérsékleten, fonnyasszuk meg a fokhagymát és a hagymát a vajban. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a zúzott borspehelyeket
  6. amikor a hagyma üveges már, adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk, kb. 5 percig kevergetve, vagy amíg a hús meg nem pirul. Csepegtessük le a húsról, ha túl sok folyadék van a serpenyő alján
  7. adjuk hozzá a karfiol keveréket a hús tetejére, és készítünk gratint a reszelt sajttal (Ha a serpenyő nem bírja a magas hőfokot, kanalazzuk át a darált húst egy tepsibe)
  8. süssük 30 percig, majd grillezzük egy kicsit a tetejét 5 percig 
  9. ha készen áll, hagyjuk állni néhány percig tálalás előtt

TIPP

szórjuk a tetejére apróra vágott zöldhagymát, és zöld salátával tálaljuk

Jó étvágyat kívánunk!