Töltött tojás sajttal

 

A töltött tojás a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen egyik kedvenc újévi hidegtálas ételünk a kaszinótojás. Ezenfelül országonként sokféle verziója ismert. Mi egy kicsit különleges variációt ajánlunk, hiszen a tojás nem csak húsvétra, de bármilyen alkalomra tápláló és ízletes fogás. És ne is beszéljünk a belereszelt sajt és spenót milyen tökéletes párosítás a tojással, a tetején pedig ropog a friss pirított zsemlemorzsa. 

 

30 perc

könnyű

175 kcal/ tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 friss tojás
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 1 marék bébispenót levél
  • 1 evőkanál friss tejszín
  • 50 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt
  • 20 g vaj
  • zsemlemorzsa
  • só bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojásokat feltesszük hideg vízben főzni kevés sóval, és a forrástól számítva 10 percig főzzük
  2. ha megfőtt a tojás, hideg vízben hagyjuk kihűlni
  3. közben lereszeljük a Cervinus Fenomenale sajtot, és apróra vágjuk a metélőhagymát és félretesszük
  4. ezután egy éles késsel óvatosan a kihűlt tojásokat hosszában kettévágjuk héjastól
  5. majd egy kiskanál segítségével óvatosan eltávolítjuk a kemény tojásokat a héjából. Ez egy kényes művelet, vigyázni kell, nehogy eltörjön a héj.
  6. öntsük turmixgépbe vagy aprítóba a keménytojást, a lereszelt sajtot, a spenót leveleket, tejszínt és a vajat darabokra vágva. Keverjünk össze mindent. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát.
  7. a tojáshéjakat megtöltjük a töltelékkel  
  8. egy tányérra öntsünk egy kis zsemlemorzsát, és a töltött tojásokat, töltelékes oldalukkal letételé zsemlemorzsába mártjuk
  9. egy serpenyőben vajat hevítünk és a tojásokat a morzsás felükkel lefelé picit megpirítjuk.

Tálaljuk akár dekorálva akár csak önmagában is jól mutat, az asztal dísze lehet. 

TIPP

Előételként szeletelt paradicsommal vagy rukkola salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!