Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta

 

Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.

 

20 perc + 15 perc sütés

könnyű

1131 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g fusili (orsó / csavart) tészta 
  • 60 ml (1/4 csésze) vaj
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 250ml (1 csésze) tej
  • 180ml (3/4 csésze) főzőkrém 15%-os
  • 3 doboz tonhal (170 g-os) darabos, lecsepegtetett
  • 500ml (2 csésze) bébispenót
  • 200 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 125ml (1/2 csésze) zsemlemorzsa (lehetőleg panko)
  • 100 g reszelt Cervinus Superiore sajt

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy fazék forró sós vízben főzzük a tésztát al dente-re. csepegtessük le
  2. melegítsük elő a sütőt 205 °C-ra 
  3. ugyanabban a serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fokhagymát rajta 2 percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és főzzük 1 percig
  4. öntsünk rá a tejet és a tejszínt, forraljuk fel, keverjük el
  5. keverjük hozzá a tonhalat, a spenótot, a lereszelt Cervinus Fenomenale sajtot és a tésztát. Főzzük 1 percig.
  6. helyezzük át egy 20 cm-es négyzet alakú sütőtálba
  7. egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát az apróra reszelt Cervinus Superiore-val. Majd szórjuk meg a tésztát ezzel a keverékkel.
  8. süssük az előmelegített sütőben 15 percig, amíg a sajt gratinálodik (megpirul)

TIPP : vacsorára salátára, egy kis fehér borral biztosan kellemes estét varázsol bárki számára. 

Jó étvágyat kívánunk!