Tepsiben sült tonhalas -spenótos tészta
Hogyan lehet rávenni kicsiket és időseket halat és zöldséget is enni, nem tudod? Ha ezeket a tápláló összetevőket egy finom gratinált sült tészta receptjébe teszed, biztos van esélyed! A tejszínes szósz és a két Cervinus sajt keveréke tökéletes krémes -ropogós ízzel borítja be az ételt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 350 g fusili (orsó / csavart) tészta
- 60 ml (1/4 csésze) vaj
- 1 apróra vágott hagyma
- 2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 250ml (1 csésze) tej
- 180ml (3/4 csésze) főzőkrém 15%-os
- 3 doboz tonhal (170 g-os) darabos, lecsepegtetett
- 500ml (2 csésze) bébispenót
- 200 g reszelt Cervinus Fenomenale sajt
- só és bors ízlés szerint
- 125ml (1/2 csésze) zsemlemorzsa (lehetőleg panko)
- 100 g reszelt Cervinus Superiore sajt
ELKÉSZÍTÉS
- Egy fazék forró sós vízben főzzük a tésztát al dente-re. csepegtessük le
- melegítsük elő a sütőt 205 °C-ra
- ugyanabban a serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fokhagymát rajta 2 percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és főzzük 1 percig
- öntsünk rá a tejet és a tejszínt, forraljuk fel, keverjük el
- keverjük hozzá a tonhalat, a spenótot, a lereszelt Cervinus Fenomenale sajtot és a tésztát. Főzzük 1 percig.
- helyezzük át egy 20 cm-es négyzet alakú sütőtálba
- egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát az apróra reszelt Cervinus Superiore-val. Majd szórjuk meg a tésztát ezzel a keverékkel.
- süssük az előmelegített sütőben 15 percig, amíg a sajt gratinálodik (megpirul)