Parasztreggeli- Szoky konyhája

 

Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez.  Hiába reggeli van a nevében, akár ebédre is el lehet készíteni ezt a jóságos és tartalmas ételt. A mostani variáció, kolbásszal, füstölt szalonnával, kolozsvári szalonnával és kecskesajt ízvilágú Szarvasi Picante sajttal készül. Töltsd fel te is energiaraktáraidat, megéri!

 

30 perc + 15 perc krumpli előfőzés

könnyű

759 kcal/ adag

Hozzávalók 4 személyre:

    • 8 db tojás, 
    • 100 g füstölt kolbász, 
    • 100- 120 g füstölt szalonna, 
    • 150 g kolozsvári szalonna, 
    • 450 g főtt burgonya, 
    • 2 db paradicsom, 
    • 1 db nagyobb csemege paprika, 
    • 1 db lilahagyma, 
    • 1 köteg újhagyma, 
    • 3 – 4 gerezd fokhagyma, 
    • 1 kis csokor petrezselyem, 
    • 100 ml tej, 
    • só, tört színes bors, 
    • 2 teáskanál édes nemes pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS

  1. A krumplit előzőleg kiskockára vágva megfőzzük mielőtt nekilátunk az ételünknek, ha előző napból megmaradt az is megfelelő 
  2. felvágjuk kockákra a füstölt szalonnát és a kolozsvári szalonnát
  3. kisütjük 50 mp alatt a füstölt szalonnát, és hozzáadjuk a kolozsvári szalonnát 2-3 perc alatt szintén kisütjük
  4. felkarikázzuk az új zöldhagymákat, közben keverjünk néha bele a serpenyőben sülő szalonnába, nehogy leégjen
  5. felaprítjuk a fokhagymákat, majd lila hagymát karikára vágjuk
  6. kis kockákra vágjuk a paprikát is, és héj nélkül a paradicsomokat is
  7. ha kisült a szalonnánk. akkor hozzáadjuk a zöldhagymát és a lila hagymát és pár perc alatt megfonnyasztjuk
  8. megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk és borsozzuk és összekeverjük
  9. felkarikázzuk a kolbászt, és összeaprítjuk a petrezselymet 
  10. lereszeljük a 200g Picante sajtot 
  11. egy tálba 8 tojást felütünk, sózzuk és jól felverjük, majd 1dl tejjel tovább verjük, végül egy csipet petrezselymet és a reszelt sajt felét is hozzáadjuk és elkeverjük
  12. a serpenyőben sülő keverékhez hozzáadjuk a kolbászt és a főtt krumplit, 1-2 percig összesütjük 
  13. hozzáöntjük a sajtos tojást és ízlés szerinti keménységűre sütjük a tojásos keveréket
  14. a végén a maradék sajttal és petrezselyemmel megszórjuk

TIPP: kisérőnek süssünk pirítóst melyet fokhagymával kenjünk meg, isteni lesz

Jó étvágyat! 

https://www.youtube.com/watch?v=pkDqiCnayt8&list=PLY94CkoEYXN6k7q3T9Bq9Y7wiU9wet4if&index=22