Parasztreggeli- Szoky konyhája
Aki nem ismeri a parasztreggelit, feltétlen olvassa el a receptet, vagy nézze meg Szoky videóját. Ez a kiváló étel számtalan formában létezik, számtalan hozzávalót lehet felhasználni, ki-ki ízlése szerint. A nevét valószínűleg onnan kapta, hogy az energiatartalma még keményebb munkát végzőknek is megfelelő egy napkezdéshez. Hiába reggeli van a nevében, akár ebédre is el lehet készíteni ezt a jóságos és tartalmas ételt. A mostani variáció, kolbásszal, füstölt szalonnával, kolozsvári szalonnával és kecskesajt ízvilágú Szarvasi Picante sajttal készül. Töltsd fel te is energiaraktáraidat, megéri!
Hozzávalók 4 személyre:
-
- 200 g Szarvasi Picante sajt,
-
- 8 db tojás,
-
- 100 g füstölt kolbász,
-
- 100- 120 g füstölt szalonna,
-
- 150 g kolozsvári szalonna,
-
- 450 g főtt burgonya,
-
- 2 db paradicsom,
-
- 1 db nagyobb csemege paprika,
-
- 1 db lilahagyma,
-
- 1 köteg újhagyma,
-
- 3 – 4 gerezd fokhagyma,
-
- 1 kis csokor petrezselyem,
-
- 100 ml tej,
-
- só, tört színes bors,
-
- 2 teáskanál édes nemes pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit előzőleg kiskockára vágva megfőzzük mielőtt nekilátunk az ételünknek, ha előző napból megmaradt az is megfelelő
- felvágjuk kockákra a füstölt szalonnát és a kolozsvári szalonnát
- kisütjük 50 mp alatt a füstölt szalonnát, és hozzáadjuk a kolozsvári szalonnát 2-3 perc alatt szintén kisütjük
- felkarikázzuk az új zöldhagymákat, közben keverjünk néha bele a serpenyőben sülő szalonnába, nehogy leégjen
- felaprítjuk a fokhagymákat, majd lila hagymát karikára vágjuk
- kis kockákra vágjuk a paprikát is, és héj nélkül a paradicsomokat is
- ha kisült a szalonnánk. akkor hozzáadjuk a zöldhagymát és a lila hagymát és pár perc alatt megfonnyasztjuk
- megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk és borsozzuk és összekeverjük
- felkarikázzuk a kolbászt, és összeaprítjuk a petrezselymet
- lereszeljük a 200g Picante sajtot
- egy tálba 8 tojást felütünk, sózzuk és jól felverjük, majd 1dl tejjel tovább verjük, végül egy csipet petrezselymet és a reszelt sajt felét is hozzáadjuk és elkeverjük
- a serpenyőben sülő keverékhez hozzáadjuk a kolbászt és a főtt krumplit, 1-2 percig összesütjük
- hozzáöntjük a sajtos tojást és ízlés szerinti keménységűre sütjük a tojásos keveréket
- a végén a maradék sajttal és petrezselyemmel megszórjuk